Další zastávka: čtvrtfinále! Kvitová excelovala v Berlíně, postup slavila po 49 minutách

- Jan Vojkůvka, Marek Bartošík

Petra Kvitová (9.) má za sebou parádní vystoupení na turnaji WTA v Berlíně. Na své oblíbené trávě doslova přejela argentinskou antukářku Nadiu Podoroskou (86.), kterou porazila v osmifinále za pouhých 49 minut dvakrát 6:1. Kvitová se tak může těšit na páteční čtvrtfinále, v němž vyzve světovou čtyřku Caroline Garcíaovou.

Na stadionu Steffi Grafové to byla od české tenistky fantastická jízda do čtvrtfinále. Přestože proti Podoroské byla favoritkou, až tak hladké vítězství ani sama nečekala, což poznamenala i při pozápasovém rozhovoru. O to víc ale byla spokojená, protože po utkání prvního kola s Karolínou Plíškovou se cítila rozbolavěná.

„Jsem spokojená s tím, jak jsem servírovala a jak jsem se hýbala. Snažím se soustředit na každý míček, což je v tenisu důležité. Každý jednotlivý míček může změnit tempo a obrázek zápasu,“ řekla Kvitová během rozhovoru přímo na dvorci. „Teď si dám hlavně masáž, dobře zregeneruju a dám si dobré jídlo,“ smála se Češka.

V utkání s Podoroskou začala skvěle a velmi rychle se ujala vedení 3:0. Pak sice povolila Argentince podržet podání, ale hned vzápětí zaznamenala šňůru sedmi gemů! Až za stavu 6:1 a 4:0 znovu nechala soupeřku uhájit podání. V dalších dvou gemech už ale Kvitová neponechala nic náhodě. Duel zakončila na returnu hned při svém prvním mečbolu.

Ve čtvrtfinále na ni čeká souboj s Francouzkou Caroline Garcíaovou (4.), která na turnaji plní roli nasazené trojky. Té se v osmifinále povedlo porazit ve dvou setech Jaimee Fourlisovou z Austrálie. Kvitová má s Garcíaovou bohatou historii, když ji porazila v pěti z devíti odehraných zápasů. Na trávě si však spolu zahrají poprvé.

Kromě Kvitové se na berlínském pažitu ve středu představila ještě Markéta Vondroušová (53.), jež v odloženém prvním kole udolala Kanaďanku Biancu Andreescuovou (35.) 7:6(0) a 7:5.

Třiadvacetiletá Češka vyzve v osmifinále německou kvalifikantku Jule Niemeierovou (120.), jež v úvodním kole zaskočila loňskou turnajovou šampionku Tunisanku Uns Džábirovou (6.). V Berlíně nepokračuje ani vítězka loňského Wimbledonu Jelena Rybakinová (3.), kterou překvapila Chorvatka Donna Vekičová (23.).

bett1open presented by ecotrans Group, Berlín (ženy, GER, 780 637 USD, tráva)
Osmifinále dvouhry
Nadia Podoroská (ARG, 86.) – PETRA KVITOVÁ (9.) 1:6, 1:6

1. kolo dvouhry
Bianca Andreescuová (CAN, 35.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (53.) 6:7(0), 5:7