VIDEO: Hledá své dno? Giorgiová slavila fiftýn po ošklivém pádu soupeřky

- Jan Vojkůvka

Italská tenista Camila Giorgiová se na turnaji v anglickém Birminghamu projevila hrubým nesportovním gestem. Zatímco její soupeřka ležela po pádu na zemi, oslavila získaný fiftýn hlasitým výkřikem a zaťatou pěstí. Za své chování se dostala pod ostrou palbu kritiky nejen od tenisových příznivců, ale i od tenisových legend.

Jako by hledala dno, kam až může sportovec klesnout. Řeči o sportovním chování či fair-play vzaly v případě Italky Camily Giorgiové v pondělí za své.

Tráva je povrch nevyzpytatelný a v mnoha případech i nebezpečný. Přesvědčila se o tom v Birminghamu třiačtyřicetiletá Venus Williamsová, která v osmém gemu chtěla hrát přebíhaný forhend, ale podklouzla jí noha a s výkřikem padla k zemi. Nebezpečně vypadající pád, při němž mohlo dojít i k velmi nepříjemnému zranění, však naštěstí neměl žádné následky.

Zatímco diváci sledovali, jak se Venus Williamsová pomalu zvedá z kurtu, mnohým uniklo silně nesportovní gesto Giorgiové. Jednatřicetiletá Italka po pádu Američanky odehrála míček na druhou stranu sítě, hlasitě se zaradovala a zapumpovala zaťatou pěstí.

Tato hlasitá oslava byla něčím, co se zkrátka nenosí, když si soupeř během výměny ublíží. Drtivá většina tenistů jde přinejmenším k síti zkontrolovat, zda je všechno v pořádku, ostatní pak alespoň mlčí, ať už si myslí cokoliv. Giorgiová nikoliv a sympatie fanoušků si tím rozhodně nezískala.

Na sociálních sítích byl tento čin Italky označen za nechutný, a to je ještě jedno z těch slušnějších slov. Své k tomu řekly i legendy ženského tenisu. „Camila Giorgiová právě zakřičela ano, když Venus Williamsová s výkřikem spadla. Co to ku*va! Upřímně si myslím, že se tím dotkla dna své kariéry,“ napsala Rennae Stubbsová.

„Venus jí stejně nakopala zadek,“ doplnila ji Martina Navrátilová. Připomněla tím, že Williamsová nakonec bitvu, která se protáhla na tři hodiny a 16 minut, vyhrála 7:6(5), 4:6 a 7:6(6).