Vášeň mezi hokejisty a tenistkami: Divoké hrátky v hotelu i trpká zklamání

- Jan Havlovic

Celý tenisový svět nyní upíná své zraky k Melbourne, kde se koná první vrchol letošní sezony, Australian Open. Pojďme však na chvíli tématově odstoupit od úvodního grandslamu sezony. Mezi tenisty a hokejisty panují velmi dobré, přátelské vztahy. Jak to však dopadá, když mezi hokejistou a tenistkou přeskočí „jiskra“? Pojďte se s námi společně podívat na nejslavnější páry těchto dvou sportovních odvětví.

Maria Kirilenková – Alexandr Ovečkin

Tato dvojice byla jedním z nejsledovanějších párů v Rusku, jejich známost trvala tři roky. Na začátku jejich vztahu se jednalo o idylické souznění dvou sportovců. Když měl "Saša" čas, doprovázel svou přítelkyni na turnajích, kde jí při zápasech emotivně podporoval. Bylo to i naopak, Maria se stala věrnou fanynkou Washingtonu Capitals.

A začátkem roku 2013 to přišlo! Ovečkin s Kirilenkovou oznámili prostřednictvím Twitteru zprávu o jejich zasnoubení. Jejich vztah byl opravdu vášnivý, ruský pár prý v průběhu French Open v roce 2013 byl při svých hrátkách tak hlučný, že nenechal vyspat celý hotel. Po zhruba roce a půl to však slavnému ruskému páru přestalo „šlapat“. Kanonýr z Washingtonu, který ve slavné NHL nastřílel již bezmála 600 branek a třikrát získal titul mistra světa, nedorazil podpořit svou drahou polovičku na French Open a v médií se začaly rojit spekulace o jejich rozchodu. Ty následně potvrdila sama Kirilenková, která uvedla, že rozchod byla její iniciativa. „Odvykejte si ho na tenisových turnajích vídat, už nejsme spolu. Šlo o moje rozhodnutí, abychom naše zasnoubení zrušili,“ uvedla vítězka šesti turnajů na okruhu WTA, která tímto vyjádřením překvapila celou ruskou veřejnost...

Bronzová medailistka z OH v Londýně nyní žije s Alexejem Stěpanovem, jemuž porodila v létě 2015 syna. Kvůli mateřství Kirilenková přerušila tenisovou kariéru a není vůbec jasné, zdali se na dvorce ještě někdy vrátí.

Kristýna Plíšková – Dominik Volek

Kristýně Plíškové vyšel závěr minulé sezony a i na letošním Australian Open předvádí velmi dobré výkony. Klape jí to i v osobním životě, chodí totiž s hokejistou Dominikem Volkem, synem bývalého českého reprezentanta Davida Volka. Dvadvacetiletý Dominik je někdejší velký talent českého hokeje, který letos oblékl dres Mladé Boleslavi, Sparty a naposledy Českých Budějovic. Podle fotek na Instagramu české tenistky jejich vztah funguje skvěle.

 

Moje všecko?

Fotka zveřejněná uživatelem Kristyna Pliskova (@kristynapliskova),Říj 18, 2016 v 7:27 PDT

Eugenie Bouchardová – Jordan Caron

Eugenie Bouchardová patří mezi nejkrásnější tenistky na okruhu WTA a svým okouzlujícím vzhledem často provokuje také na sociálních sítích. Kanadská tenistka začala v létě 2015 koketovat s hokejistou Jordanem Caronem, který byl v roce 2009 draftován jako 25. Pořadí, vybral si ho Boston. Jejich vztah však neměl dlouhého trvání, neboť „přelétavá“ Eugenie flirtovala již v září téhož roku, dle spekulací, s Nickem Kyrgiosem. Do médií se dostaly také zprávy o tom, že Bouchardová v minulosti chodila s hokejistou Alexem Galchenyukem.

Andrea Holíková – František Musil

V předchozích případech se ukázalo, že spojení tenis-hokej lásce příliš nepřeje, avšak není to pravidlem! Tenistka Andrea Holíková, jejíž otcem je slavný český hokejista Jaroslav Holík, měla zaděláno na velkou tenisovou budoucnost. Podařilo se jí totiž vyhrát juniorku na slavném Wimbledonu, avšak svůj potenciál nedokázala naplno využít - ve dvouhře je jejím kariérním maximem 112. Místo. Za svého životního partnera si vybrala Františka Musila, bývalého československého hokejistu, mistra světa z roku 1985 a nynějšího hokejového trenéra, se kterým má tři děti. David a Adam jsou úspěšní hokejisté, kteří hrají v zámoří. Starší David bojuje na farmě Edmontonu Oilers o šanci v prvním týmu, ve kterém si již zahrál čtyři zápasy. Mladší Adam hraje v kanadské WHL a nedávno byl součástí českého týmu na MS U20, které se konalo v Montrealu a Torontu.  

Anna Kurnikovová – Sergej Fjodorov

Další známý ruský pár, kterému však láska vydržela o poznání kratší dobu než Ovečkinovi s Kirilenkovou. Jejich vztah provázela řada otazníků, neboť dle některých spekulacích byli dokonce manželé, což potvrdil i sám Fjodorov v rozhovoru pro časopis Hockey News. „Ty pověsti byly pravdivé. Skutečně jsme byli manželé. Sice jen krátce, ale vzali jsme se,“ šel s pravdou ven trojnásobný vítěz Stanley Cupu, který aktuálně působí na pozici generálního manažera v ruském CSKA Moskva. Ruská tenisová kráska měla následně poměr s dalším hokejistou, Pavlem Burem.

Petra Kvitová – Radek Meidl

Dvojnásobná wimbledonská šampionka si našla o rok staršího Radka Medila. V začátcích jejich vztahu hrál Meidl v polské nejvyšší soutěži (Polonia Bytom), ze které následně přestoupil do Prostějova, kde Petra Kvitová bydlí. Jejich vztah se vyvíjel velmi dobře a na konci roku 2015 přišly zásnuby. Ke svatbě však nedošlo, neboť slavný pár oznámil půl roku na to rozchod...

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Středa 18. 1.

Úterý 17. 1.

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Pondělí 16. 1.

Pít, či nepít? Murray prožíval dilema s neznámou lahví

Z horka málem padla, na kurt běžel doktor. Sundalo mě to, přiznala Kristýna Plíšková

Rychle, bezbolestně, na krásu se nehraje. Berdych utekl vedru a postupuje

Už se našlo! Štěpánek získal video svého životního úderu

Zklamání? Jenom mě to posílí, říká Siniaková. Příště chce hrát se Šarapovovou

Nemít pocit, že mohu vyhrávat, tak doma rybařím, prohlásil Nadal