Šok pro znovuzrozeného Pouilleho! Zatímco hrál v Paříži, vykradli mu dům

- Jan Vojkůvka

Francouzský tenista Lucas Pouille, který na domácím Roland Garros úspěšně prošel skrz kvalifikaci až do druhého kola a naznačil, že by jeho slova o restartu kariéry nemusela být jen planá, byl při návratu domů pořádně šokovaný. Jeho dům se totiž stal objektem zájmu zlodějů, kteří mu ho vykradli! Škoda, kterou vloupáním do jeho domova způsobili, se odhaduje na 600 tisíc eur (přibližně 14 milionů korun).

Pouille má za sebou poměrně turbulentní období. Jeho herní trápení vyústilo v minulé sezoně až v dlouhou přestávku od tenisu, během které řešil i své problémy s alkoholem. S tím, že musel porazit své démony, se svěřil letos v březnu, kdy také vyhlásil, že hodlá restartovat svou kariéru a ještě jednou nahlédnout mezi nejlepší.

Svá slova ale dlouho nemohl podpořit kvalitními výsledky. Až na Roland Garros naznačil, že se dostává do formy. V kvalifikaci zaskočil Tomáše Macháče a coby člen sedmé stovky světa se úspěšně probil kvalifikací až do hlavní soutěže. V prvním kole pak ve třech setech porazil Rakušana Jurije Rodionova a zastavil ho až v kole druhém favorizovaný Cameron Norrie.

Pouille, který pařížský úspěch několikrát oplakal, se představil i ve smíšené čtyřhře. Právě, když hrál 2. června utkání mixu, stal se jeho domov v Rennes dějištěm obří loupeže.

Když se Francouz vrátil po prohraném mixu domů, dočkal se obrovského šoku a zůstaly mu jen oči pro pláč. Zloději, kteří se mu vloupali domů, odcizili věci v celkové hodnotě kolem 600 tisíc eur! Podle dostupných informací uloupili několikery značkové hodinky, spoustu šperků jeho manželky a další luxusní majetek Pouilleových.

Toto neštěstí přichází ve chvíli, kdy se Pouille konečně dostává ze svých osobních strastí, načasování je tedy vůči jeho osobě skutečně brutální. Nelze než doufat, že se nyní začne vše obracet k lepšímu a bývalou světovou desítku už nečekají žádné tragédie, ať už se jedná o herní mizérii, alkohol, nebo zloděje...