VIDEO: Totální zkrat! Džábirová v průběhu výměny odkopla míček

- Michal Hladký

Komická situace nastala ve třetím setu čtvrtfinálového duelu mezi Tunisankou Uns Džábirovou a Brazilkou Beatriz Haddad Maiovou. Africká tenistka si myslela, že pokazila svůj první servis, a tak return soupeřky jen nohou odkopla. Jenže se mýlila, podání bylo „in“.

Uns Džábirová po odkopnutí míče jen nevěřícně zírala. Nedokázala uvěřit tomu, že svůj první servis opravdu zahrála do vymezeného prostoru. Stopu si ještě přišel rozhodčí překontrolovat, nicméně pouze potvrdil původní verdikt.

Stalo se tak ve třetí sadě při shodě za stavu 3:1 ve prospěch Beatriz Haddad Maiové. Brazilská tenistka nakonec hru ovládla, načež si podmanila i celé utkání, a to za dvě hodiny a 29 minut po setech 3:6, 7:6(5) a 6:1. Stala se tak první hráčkou své země, která se probojovala do semifinále dvouhry na Roland Garros.

„Musela jsem být trpělivá. Uns je jedna z nejlepších tenistek na světě, a tak jsem opravdu z dnešního vítězství šťastná,“ řekla rodačka z města São Paulo, jež doposud na grandslamu nejdále dokráčela do druhého kola.

V souboji o postup do finále se Beatriz Haddad Maiová utká s Polkou Igou Šwiatekovou, která v semifinále přehrála výsledkem 6:4, 6:2 Američanku Coco Gauffovou.