Zklamání v Paříži. Šampionka nebyla stoprocentní, Noskové ale selhala hlavní zbraň

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Po Brendě Fruhvirtové nenašla na wimbledonskou vítězku Jelenu Rybakinovou recept ani Linda Nosková. Osmnáctiletá Češka se na sluncem ozářeném dvorci Suzanne Lenglenové dostala k několika šancím, celkově ale byla kazachstánská favoritka o poznání lepší a důraznější, což dosvědčuje i poměr vítězných míčů 30:15 v její prospěch (při stejném počtu 26 hrubek). Výsledková tabule ukazovala po necelé hodině a půl skóre 3:6 a 3:6.

Linda Nosková se na svou příležitost proti skvělému servisu Jeleny Rybakinové dlouho načekala, za stavu 3:3 ve druhé sadě však najednou měla tři brejkboly. Přestože světová čtyřka šla v kritické chvíli dvakrát přes druhé podání a ve všech případech se hrála výměna, nedokázala česká teenagerka důležitý brejk získat.

„Soupeřka byla rozhodně agresivnější než já, i když nehrála sto procent. Nějaké šance jsem měla i v prvním setu, ale bohužel jsem celý zápas nehrála nějak extra dobře. Nemohla jsem se moc opřít o bekhend, který je většinou mojí hlavní zbraní,“ litovala Nosková.

Třiadvacetiletá Rybakinová dnes na pařížské antuce vypálila pět es a spoustou podání si vypracovala výbornou výchozí pozici pro výměnu. „Myslím ale, že dneska ani na servisu nebyla stoprocentní, takže jsem měla šanci,“ vyprávěla Nosková.

„Na returnu jsem si stoupla trochu dozadu, to jediné asi pomáhalo. Když ale trefila servis do rohu, bylo to nechytatelné. A na druhý servis má nepříjemný kick, takže to nebylo lehké,“ uznala kvality své přemožitelky.

Šampionka předloňské juniorky zkrátka chtěla získat víc než „jen“ šest gemů. „První uhrané kolo v grandslamové soutěži je speciální, ale co si budeme povídat, samozřejmě jsem chtěla víc. Takže je tam zklamání i pozitivní věci,“ hodnotila světová padesátka.

Kam povedou další kroky Noskové, zatím není jasné. Jednou z variant je akce kategorie WTA 125 v Makarské, která se koná příští týden. Dříve či později však tenistka zavítá na travnatý povrch, kde zatím odehrála pouze jediný zápas (ještě jako juniorka předloni v Roehamptonu).

„Neočekávám nějaké obrovské výsledky. Bude to příležitost si potrénovat a zkusit si na trávu zvyknout. Řekla bych, že před Wimbledonem pojedu na dva přípravné turnaje,“ dodala Nosková.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
2. kolo ženské dvouhry
Jelena Rybakinová (KAZ, 4.) – LINDA NOSKOVÁ (50.) 6:3, 6:3