Monfils po velkém comebacku odstoupil z Roland Garros!

- Radek Štohl

Vydřel velký postup, ve druhém kole domácího Roland Garros si však nezahraje. Gael Monfils vinou zranění zápěstí odstoupil z druhého grandslamového turnaje sezony. Jeho čtvrteční soupeř a jeden z favoritů Holger Rune si tak bez boje zahraje třetí kolo singlu.

Byl to jeden z nejlepších comebacků jeho kariéry. Gael Monfils v úvodním kole letošního French Open prohrával v pátém setu se Sebastiánem Báezem 0:4 a čelil brejkbolu. Těžké chvíle ustál a nakonec po sadách 3:6, 6:3, 7:5, 1:6 a 7:5 postoupil do druhého kola.

Do toho však dnes nenastoupí. Nemůže za to fyzická vyčerpanost z téměř čtyřhodinového boje, nýbrž problémy se zraněným zápěstím. Monfils o tom informoval ve středu večer na tiskové konferenci.

„V prvním kole jsem ho cítil celý zápas. Nemůžu se těchto problémů zbavit. Snažili jsme se udělat vše, abych mohl nastoupit, riskoval bych však zhoršení zranění,“ informoval Francouz.

Kariéra šestatřicetiletého tenisty se pomalu blíží ke konci, což si sám dobře uvědomuje. „V tuto chvíli jsem hodně zklamaný. Netuším, kolikrát na Roland Garros ještě nastoupím,“ přiznal smutný Monfils, který by se mohl vrátit už na travnatou část sezony.

Čtvrteční zápas mezi Gaelem Monfilsem a Holgerem Runem měl patřit k ozdobám druhého kola. Odstoupení bývalého šestého hráče žebříčku z turnaje mrzí i dánského soupeře. „Brzy se uzdrav. Těším se, až Tě znovu uvidím na kurtech,“ napsal Rune na sociálních sítích.