Třetí kolo a neoblíbená protivnice? Chci se kouknout dál, říká konzistentní Muchová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Karolína Muchová rozhodně není zvyklá na to, že by jí soupeřky nadělovaly kanáry. I když poprvé v kariéře prohrála set na grandslamu poměrem 0:6, na bývalou turnajovou semifinalistku Nadiu Podoroskou vyzrála po třísetové bitvě, a mohla si tak potřetí v řadě užívat postup do třetího kola Roland Garros. „To jsem ani nevěděla, kdybyste to nezmínili,“ usmívala se po výhře 6:3, 0:6 a 6:3 Muchová, kterou čeká v dalším utkání Rumunka Irina Beguová.

Když si Karolína Muchová po úspěšné první sadě proti Nadii Podoroské překvapivě vyžádala ošetření, kdekdo mohl znejistět. Šikovná Češka ale uklidnila své fanoušky vyjádřením, že se nejednalo o nic zásadního.

„Měla jsem jenom strašně sucho v krku, furt jsem kašlala. Chtěla jsem, aby mi dali nějaké pastilky,“ vysvětlila Muchová, jež poté zcela ztratila převahu na dvorci číslo 13. „Říkala jsem si, co v tom bylo, že mě to trošku uspalo,“ glosovala s výraznou nadsázkou.

Ve druhém setu se Muchová překvapivě nezmohla ani na jediný gem, utržený kanár ji ale nějak zásadně nerozhodil.

„Ani to neberu tak, že když je výsledek 0:6, že to je nějaký nášup. Ona zahrála dobře, já jsem měla pár šancí, které jsem nevyužila. Nebylo to pro mě nic, co by mě srazilo,“ pravila světová třiačtyřicítka.

Vítězství Muchové nad semifinalistkou ročníku 2020 je o to cennější, že přišlo na zrádném dvorci číslo 13. „Kurt je ze druhé strany otevřený a je tam hned další kurt, kde hrály dost hlasité holky. Několikrát jsem neslyšela zahlášení autu nebo co říká rozhodčí. Bylo to určitě hlučnější a trochu nepříjemné,“ řekla Muchová.

Vítězka utkání přiznala, že se nejedná o její nejoblíbenější místo k hraní. Před čtyřmi lety tam podlehla Irině Beguové (27.), přestože měla duel druhého kola skvěle rozehraný. O reparát proti stejné soupeřce, která ji porazila i nedávno v Madridu, se pokusí ve třetí rundě.

„Na antuce je velmi nepříjemná, hraje na ní skvěle. Myslím, že to je její nejoblíbenější povrch. V Madridu jsem ale nebyla v úplně nejlepším rozpoložení,“ vrátila se k dubnové porážce 4:6 a 5:7 česká tenistka, jež si proti Beguové zahraje o vylepšení svého pařížského maxima.

„Je příjemné být ve třetím kole, ale na grandslam určitě nejedu s tím, že chci uhrát třetí kolo a že budu spokojená. Chtěla bych se určitě kouknout dál,“ přeje si Muchová.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
2. kolo ženské dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (43.) – Nadia Podoroská (ARG, 103.) 6:3, 0:6, 6:3