Prohra se světovou devítkou? Nebudu se z toho hroutit, ví Vondroušová a chválí tweener

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Velká škoda brejkbolů. Markéta Vondroušová se v napínavém střetnutí s Darjou Kasatkinovou ve druhém kole Roland Garros dostala hned ke dvanácti šancím na returnu, využila ale pouze dvě. Ačkoliv na dvorci Suzanne Lenglenové předvedla slušný výkon, na skvěle hrající světovou devítku byla krátká. „Jsem ráda, že jsem uhrála kolo a i tenhle zápas byl dobrý. Nebudu se z toho hroutit a odnesu si ty dobré věci,“ ohlédla se za prohrou 3:6 a 4:6 Vondroušová.

Šikovnost Darji Kasatkinové ilustroval v duelu s Markétou Vondroušovou především jeden fenomenální úder. Česká tenistka si svou soupeřku za stavu 3:2 a 30:30 přitáhla na síť, poté zahrála skvělý lob, loňská semifinalistka Kasatkinová ale odpověděla fantastickým vítězným tweenerem!

„Celý zápas bylo vidět, že si dost věří. A tohle tomu nasadilo korunu. Je šikovná, což víme. Ale že vytáhne tweener za takového stavu? Dost dobrý. Pak mi ještě zabila další míč a šlo se. Myslím, že to bude asi úder dnešního dne,“ pochválila svou přemožitelku Vondroušová.

Utkání ale nerozhodoval jediný míček, vždyť Vondroušová se propracovala hned ke dvanácti brejkbolům. Bohužel pro ni ale využila jen dva.

„Soupeřka proti brejkbolům zahrála hodněkrát dost dobře. Nedala mi je zadarmo, musela jsem víc riskovat. Fakt zahrála dobře, já taky nebyla špatná. Takže si z toho netrhám vlasy,“ svérázně reagovala Vondroušová, která zdůraznila i fyzickou náročnost 102 minut dlouhého zápasu.

„První gemy do 3:3 jsme hrály snad padesát minut, pro obě to bylo dost šílené. Výměny byly hezké, ale dost jsme při nich trpěly,“ uznala třiadvacetiletá Češka.

Světová šedesátka Vondroušová tak zakončila antukovou část roku s bilancí sedmi výher a tří porážek na elitním okruhu, další dva úspěšné zápasy přidala v kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové.

„Antukovou sezonu hodnotím pozitivně. Nahrála jsem dost zápasů i bodů. Ještě tu mám debla, tak ze mě teď bude deblová specialistka,“ usmála se Vondroušová, jež nastoupí do pařížské čtyřhry po boku své kamarádky Miriam Kolodziejové.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
2. kolo ženské dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (60.) – Darja Kasatkinová (9.) 3:6, 4:6