Nečekaná prohra i propuštění trenéra. V poslední době bylo až moc změn, říká Bouzková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Marie Bouzková se na Roland Garros těsně vešla mezi nasazené a pro úvodní kolo vyfasovala mimořádně příznivý los. Čínská outsiderka Sin-jü Wang ale předvedla soustředěný výkon, zasypala pasivnější Bouzkovou 36 vítěznými míči a poradila si i se čtyřmi setboly české favoritky. „První setbol byl po jejím druhém servisu, šla jsem si pro to a bylo to kousek vedle. Ona pak dobře zahrála. Nevyčítám si to,“ uvedla po porážce 4:6 a 6:7(5) čtyřiadvacetiletá Bouzková, která už nespolupracuje s trenérem Theodorem Devotym.

Na přípravných antukových turnajích se zdálo, že Marie Bouzková opět nachází formu. Na 100tisícové akci v Oeiras postoupila do čtvrtfinále, následně uhrála třetí kolo v Madridu a osmifinále v Římě. Její mise na pařížské antuce ale skončila už v prvním kole proti světové osmdesátce Sin-jü Wang, jež překvapivě ukončila sérii pěti porážek a letos poprvé uspěla na antuce.

„Dost špatně jsem servírovala, procento prvního servisu jsem neviděla, myslím ale, že bylo nízké. I tak jsem měla šance, v obou setech jsem vedla, celkově jsem měla smůlu,“ zmínila po vyřazení Bouzková.

Rozdíl mezi tenistkami byl především v agresivitě, které předvedla Číňanka mnohem více. „Čekala jsem, že do toho chodí, hlavně z forhendu. Měla jsem momenty, kdy mi to klapalo a hrála jsem agresivněji, aby ona nemohla tolik útočit. Ale nedotáhla jsem to bohužel do konce,“ litovala Češka, již v Paříži doprovází čtyřiadvacetiletý tenista Antonín Bolardt.

Bouzková totiž už před dvěma měsíci ukončila spolupráci s trenérem Theodorem Devotym, který jí pomohl do čtvrtfinále Wimbledonu a semifinále tisícovky v Guadalajaře a také titulu na Livesport Prague Open.

„S Theem to bylo super, hodně mi pomohl, hlavně ze začátku,“ ohlédla se za spoluprací s uznávaným odborníkem. „Ale v poslední době bylo až moc změn a úplně mi to nesedělo ke stylu, kterým bych chtěla hrát. Změna nastala po Miami, před prvním antukovým turnajem,“ ozřejmila Bouzková.

Usměvavá Češka bude na Roland Garros pokračovat ještě ve čtyřhře po boku své španělské kamarádky Sary Sorribesové Tormové. Oběma tato disciplína svědčí, a tak jistě můžou v areálu Rolanda Garrose pomýšlet na zajímavý výsledek.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
1. kolo ženské dvouhry
Sin-jü Wang (CHN, 80.) – MARIE BOUZKOVÁ (33.) 6:4, 7:6(5)