Rozhodl jsem se vynechat první kolo Davis Cupu, oznámil Rosol

- Jan Vojkůvka

Kromě Adama Pavláska se český daviscupový tým bude muset obejít také bez Lukáše Rosola, který v úterý odpoledne ohlásil přes sociální sítě svou neúčast během únorového utkání v Austrálii.

Úterý se stalo dnem, během něhož se nehrajícímu kapitánovi českého daviscupového týmu, Jaroslavu Navrátilovi, začaly hromadit omluvenky. Kvůli zranění zápěstí napřed ohlásil svou neúčast v prvním kole Davis Cupu Adam Pavlásek, odpoledne se pak připojil Lukáš Rosol, který teprve tento týden zahajuje sezonu.

„Bohužel přicházím s nepříliš dobrou zprávou,“ napsal Rosol na svůj facebookový profil. „Už pár týdnů jsem se pral s otázkou, že bych to zkusil, ale sužovaly mě na konci minulé sezony zdravotní komplikace a několik zranění, takže jsem se po dohodě s lékaři a svým týmem rozhodl, že první kolo světové skupiny proti australskému týmu vynechám.“

Rosol, který v uplynulém týdnu vyhrál Memoriál Jana Záhlavy, či halové mistrovství republiky, když porazil ve finále Jana Hernycha, zahájil přípravu na novou sezonu poměrně pozdě. Důvodem byly především problémy s achilovkou, které mu zabránily i v účasti na prosincové extralize.

Zranění a pozdní zahájení přípravy bylo také důvodem, proč Rosol vynechal účast v kvalifikaci na Australian Open a na kolotoč turnajů se vrátí až tento týden na challengeru v německém Koblenzu, kde ho čeká první utkání od listopadu minulého roku.