Most Open: Vrbenský po téměř třech hodinách padl s nasazenou jedničkou

- Redakce

Michael Vrbenský na domácí pětadvacítce v Mostu v sobotu neuspěl v boji o postup do prvního finále od loňského září. Ve svém čtvrtém semifinále sezony prohrál s turnajovou jedničkou Timem Stodderem z Německa, jemuž podlehl po téměř tříhodinové bitvě. Ve finále čtyřhry se představila česká dvojice Ondřej Horák a Daniel Siniakov, nad jejichž síly bylo britsko-švýcarské duo Stuart Parker a Jakub Paul.

Vrbenský si finále v Mostu nezahraje
Michael Vrbenský (346.) skončil na domácím turnaji ITF v Mostu před branami finále. Český tenista prohrál i své čtvrté letošní semifinále, když tentokrát nestačil na nasazenou jedničku Tima Stoddera (313.). S německým soupeřem prohrál po téměř třech hodinách 6:7(5), 7:6(1), 2:6.

Vrbenského může hodně mrzet první set, v němž si vypracoval hned čtyři brejkboly, zatímco na servisu nečelil ani jedné šanci soupeře. Urvat kýžený brejk se mu ale nepovedlo a nakonec ztratil úvodní sadu v tiebreaku.

Ve druhé sadě naopak český hráč neudržel vedení 5:3, což jej ale nakonec nezastavilo, když si vynutil rozhodující sadu ve zkrácené hře. Třetí set ale Vrbenskému vůbec nevyšel, když si prohrál dvakrát podání a sám se na returnu prosadit už nedokázal.

Horák se Siniakovem na titul v Mostě nedosáhli
Ondřej Horák a Daniel Siniakov nenašli ve finále mosteckého turnaje ITF recept na britsko-švýcarské duo Stuarta Parkera s Jakubem Paulem a skončili těsně pod vrcholem. Čeští tenisté v souboji o titul prohráli za 68 minut hry po setech 3:6, 2:6, když v utkání nedokázali svým soupeřům sebrat ani jedno podání.

Most Open (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Timo Stodder (GER, 313.) – MICHAEL VRBENSKÝ (346.) 7:6(5), 6:7(1), 6:2
Emilien Volsin (FRA, 564.) – Henri Squire (GER, 327.) 6:7(6), 3:6

Finále čtyřhry
Parker (GBR), Paul (SUI) – HORÁK, SINIAKOV 6:3, 6:2