Ničení umpiru raketou? Byla jsem lepší, zavtipkovala Plíšková

- Jan Vojkůvka

Když tento týden Švéd Mikael Ymer vzteky rozštípal raketu o umpire, vzbudilo to nejen mezi tenisovými fanoušky velký ohlas. Zkrat, kterého se člen první světové stovky na turnaji v Lyonu dopustil, neušel ani Karolíně Plíškové. Ta na instagramovém účtu Tennis TV situaci vtipně okomentovala a připomněla vlastní prohřešek z roku 2018.

„Byla jsem lepší,“ zavtipkovala Plíšková pod videem, na němž Švéd Ymer vzteky mlátil raketou do umpiru, přičemž zničil nejen svou raketu, ale udělal velkou díru i do plastu, který ohraničuje schůdky na židličku pro hlavního rozhodčího.

V Ymerovi bouchly saze poté, co přišel v jedenáctém gemu prvního setu o podání. Brejku, kterého dosáhl domácí Arthur Fils, předcházela hádka Ymera s umpirovým rozhodčím, který odmítl jít zkontrolovat stopu míčku, o kterém prohlašoval, že byl dobrý. Švédský tenista naopak poukazoval na to, že se jedná o aut. Ymer byl nakonec svůj zkrat diskvalifikován.

Plíšková svým komentářem, který doplnila vysmátým emotikonem, připomněla vlastní zkrat z turnaje WTA v Římě v roce 2018. Tehdy prohrála s Řekyní Marií Sakkariovou hned ve druhém kole po setech 6:3, 3:6 a 5:7.

Ve třetím setu za stavu 5:5 a 40:40 Plíšková zasmečovala před boční lajnu, ale čárový rozhodčí nepochopitelně zahlásil aut.

Při následné debatě nedokázali čárový rozhodčí ani hlavní rozhodčí najít stopu dopadu, a tak bylo rozhodnuto, že platí zahlášený aut. Plíšková tedy místo gembolu musela hrát proti brejkbolu a o jedenáctý gem přišla. Sakkariová posléze duel okamžitě doservírovala.

Poté, co si Plíšková se Sakkariovou podaly u sítě ruce, česká hráčka několikrát vzteky udeřila raketou do umpiru. Za své chování tehdy dostala čtyřmístnou pokutu a stejnou částku se zavázala věnovat na charitu.