Třetí úspěšná kvalifikace v řadě. Sama nevím, čím to je, usmívá se Bejlek

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – US Open, Australian Open a teď i Roland Garros. Sára Bejlek opět potvrdila, že v kvalifikacích na grandslamech je jako ryba ve vodě. Do hlavní soutěže se propracovala potřetí v řadě. „Jsem ráda, že se na velkých turnajích dokážu kousnout,“ oceňuje po vítězství dvakrát 6:4 nad Slovenkou Hrunčákovou.

Zase to zvládla! Sára Bejlek potřetí za sebou úspěšně prosvištěla kvalifikací a po New Yorku a Melbourne si opět zahraje hlavní soutěž na turnaji velké čtyřky.

„Vlastně ani sama nevím, čím to je. Každopádně jsem ráda, že se na velkých turnajích umím kousnout,“ přemýšlí o svých úspěšných kvalifikacích mladá česká reprezentantka. „Dokážu se na nich lépe namotivovat. Určitě je to hodně i díky týmu.“

Souboj se Slovenkou Viktórií Hrunčákovou, za svobodna Kužmovou, zvládla za hodinu a čtvrt ve dvou setech.

„Dnes vyhrála ta klidnější hráčka,“ má jasno Bejlek, která v utkání hned šestkrát vzala soupeřce podání. „Druhý set byl celý takový zamotaný. Pořád jsme se brejkovaly, ale když jsem si uhrála servis na 5:4, tak mi kouč řekl, že jsem šampionka. To mě povzbudilo,“ prozrazuje s úsměvem na tváři.

Kvalifikovat se právě v Paříži má pro sedmnáctiletou hráčku speciální význam. Vždyť v minulém roce tu v juniorce získala deblový titul a v singlu vypadla těsně v semifinále. „Mám z loňska super vzpomínky. Vždycky, když jdeme kolem nějakého kurtu, vzpomínáme, co se tam odehrálo,“ říká.

A závěrečné přání pro hlavní soutěž? „Chtěla bych někoho, s kým budu mít šanci vyhrát. Ne jako v Americe a v Austrálii,“ doufá rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou. Zatímco v New Yorku jí vystavila stopku Ruska Samsonovová, v Melbourne skončila na raketě Barbory Krejčíkové.

A přání se jí možná splnilo. V úvodním kole si totiž zahraje s Ruskou Kamillou Rachimovovou, což je rozhodně hratelná soupeřka.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
Finále kvalifikace žen
SÁRA BEJLEK (180.) – Viktória Hrunčáková (SVK, 136.) 6:4, 6:4