Sedmá výhra v řadě! Menšík zvládl tříhodinovou bitvu a vyzve nasazenou jedničku

- Marek Bartošík

Už sedmou výhru v řadě si připsal Jakub Menšík, jenž v osmifinále challengeru v Tunisu přemohl Rumuna Nicholase Davida Ionela 6:7(5), 6:4 a 7:5. Sedmnáctiletý Čech, který minulý týden ovládl challenger na pražské Spartě, tak pokračuje ve velmi dobrých výkonech a nadále stoupá tzv. „živým žebříčkem“.

Pět vítězství na Spartě a zatím dvě v Tunisu. Jakub Menšík (333.) prožívá na jarních antukových akcích kategorie ATP Challenger 75 parádní období a naplno ukazuje svůj potenciál.

Český teenager sice v prvním setu středečního osmifinále nevyužil setbol při svém podání a v obou dalších sadách zaostával o brejk, přesto mohl po třech hodinách a 12 minutách oslavit vítězství nad Rumunem Nicholasem Davidem Ionelem (205.).

Talentovaný Menšík prohrával v závěrečném setu 0:2. Následně sice otočil na 4:2, výhodu brejku ale okamžitě ztratil. Když už se zdálo, že napínavé střetnutí dospěje do tiebreaku, český tenista si zajistil výhru ve dvanáctém gemu na returnu.

Postupem do čtvrtfinále získal Menšík dalších 15 bodů do žebříčku, v tzv. „live rankingu“ se nachází už na 236. místě. O další přiblížení druhé stovce zabojuje svěřenec trenéra Tomáše Josefuse proti nasazené jedničce Bornovi Gojovi (102.) z Chorvatska.

KIA Tunis Open (muži, TUN, 80 000 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
JAKUB MENŠÍK (333.) – Nicholas David Ionel (ROU, 205.) 6:7(5), 6:4, 7:5