Tříhodinová bitva s odvráceným mečbolem. Muchová v Římě pokořila světovou osmnáctku

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová zvládla tříhodinovou bitvu se světovou osmnáctkou Martinou Trevisanovou a v italském Římě postoupila do třetího kola. Přestože česká tenistka čelila mečbolu, dokázala skóre otočit a domácí hráčku porazila 3:6, 6:3 a 7:5.

Muchová nezahájila antukovou část sezony zrovna ideálně a v Madridu skončila už ve druhém kole, přestože proti Irině Beguové plnila roli papírové favoritky. V Římě ovšem toto své zaváhání napravila a tentokrát vybojovala postup už do třetí rundy, když zvládla náročnou bitvu s domácí antukářkou Trevisanovou.

Utkání nabídlo hned jedenáct brejků a herní převaha se překlápěla ze strany na stranu. V první sadě byla lepší Trevisanová, která sice dvakrát přišla o vedení, ale brejk z osmé hry už dokázala dopodávat. Ve druhém setu si naopak obě tenistky svědomitě držely podání až do osmého gemu, v němž Muchová čistou hrou prorazila servis soupeřky a srovnala skóre duelu na 1:1.

Rozhodnout tak musel třetí set, do něhož měla česká hráčka fantastický vstup. Vypracovala si vedení 4:0 se dvěma brejky, nicméně Trevisanová pěti hrami v řadě skóre otočila a dokonce měla v desátém gemu na returnu mečbol. Muchová jej ale dokázala odvrátit, hned v dalším gemu znovu prorazila Trevisanové podání a tentokrát už duel doservírovala.

Šestadvacetiletá Češka tak nadále pokračuje ve své cestě zpět do elitní padesátky, v níž by se měla po turnaji v Římě skutečně objevit. Může být přitom i mnohem lépe. V souboji o osmifinále čeká na Muchovou další domácí tenistka Camila Giorgiová, která pokořila ve druhém kole ve dvou setech Jekatěrinu Alexandrovovou.