Dlouhá stopka pro šampionku. Raducanuová zmešká kvůli třem operacím i grandslamy

- Marek Bartošík

Emma Raducanuová (85.) bude na okruhu chybět nejméně několik měsíců. Britská hvězdička v ručně psaném dopise na sociálních sítích informovala, že podstoupí operace obou zápěstí a také zraněného kotníku. Bývalá světová desítka a vítězka předloňského US Open tak zmešká Roland Garros i Wimbledon.

Operaci pravého zápěstí už má podle zveřejněné fotografie za sebou, ještě ji čeká chirurgický zákrok na levém zápěstí a také na kotníku. Emma Raducanuová aktuálně nebojuje na tenisových dvorcích, ale na operačních sálech.

„Posledních 10 měsíců bylo náročných, protože jsem se musela vypořádávat s opakovanými zraněními obou rukou. Vynaložila jsem veškeré úsilí k tomu, abych bolest dostala pod kontrolu a mohla hrát. Dramaticky jsem omezila trénink a zkrátila loňskou sezonu, abych se uzdravila, ale bohužel to nestačilo,“ napsala na sociálních sítích dvacetiletá Raducanuová.

Šampionka US Open 2021 se od svého senzačního triumfu herně trápí, střídá trenéry jako na běžícím páse a také „hlásí“ jedno zranění za druhým. V pondělním vydání žebříčku WTA opustí elitní stovku.

„Bolí mě, že zmeškám letní turnaje. Své problémy jsem zlehčovala, a proto děkuji všem mým fanouškům, kteří mě nepřestávali podporovat, i když neznali všechna fakta,“ doplnila Raducanuová.

Britská tenistka letos odehrála 10 utkání s vyrovnanou bilancí 5:5, nejlépe se jí vedlo v Indian Wells, kde dokráčela do osmifinále. Loni nasbírala negativní zápasové skóre 17 výher a 19 proher.