Lekce v Madridu! Alcaraz zatočil se Zverevem, dovolil mu jen tři gemy

- Radek Štohl

Měl to být jeden z taháků úterního programu. Místo toho se hrálo pouhých 83 minut. Aktuálně druhý hráč žebříčku dvouhry Carlos Alcaraz v osmifinále singlu v Madridu smetl zkušenějšího Němce Alexandera Zvereva (16.) po sadách 6:1, 6:2.

Devatenáctiletý Španěl narazil na Zvereva popáté v kariéře. V předchozích čtyřech vzájemných zápasech zvítězil „jen“ ve finále loňského Masters v Madridu. Další tři duely patřily jeho soupeři, včetně čtvrtfinále uplynulého ročníku Roland Garros.

Alcaraz do dnešního osmifinále vstupoval se sedmi výhrami v zádech, v těchto utkáních přišel o jediný set. Zverev se oproti tomu po loňském těžkém zranění v semifinále French Open snaží drát nahoru, na minulých čtyřech turnajích vždy došel maximálně do osmifinále.

O vývoji utkání napověděla druhá hra, Alcaraz v dlouhém gemu využil třetí brejkbol, který bez problémů potvrdil. Když uspěl také v šestém gemu na returnu, neměl poté problém získat první set za 32 minut.

Druhý set byl vyrovnanější, osmifináloví soupeři na kurtu strávili o čtvrt hodinu déle. Domácí favorit však znovu potvrzoval roli nasazené jedničky, v pátém a sedmém gemu získal brejk. Zápas následně po třetím využitém mečbolu ukončil.

Carlos Alcaraz v průběhu zápasu nečelil jedinému brejkbolu, při servisu ztratil jen osm fiftýnů. Ve čtvrtfinále ho čeká Rus Karen Chačanov (12.).