Vítězný návrat páru Strýcové se Sie! První zápas po dvou letech, pokořily sestry Čchanovy

- Jan Vojkůvka

Barbora Strýcová a Su-wej Sie slaví vítězný návrat na okruh WTA! V prvním společném utkání po dlouhých dvou letech se na Mutua Madrid Open dokázaly popasovat s nepovedeným vstupem do zápasu a porazily sestry Chao-Čching a Latishu Čchanovy za 76 minut po setech 1:6, 6:2 a 10:3.

Sedmatřicetiletá Strýcová a stejně stará Sie mají za sebou poměrně bohatou společnou historii. Poprvé si spolu zahrály už v roce 2018 a pravidelně spolu nastupovaly až do začátku sezony 2021, kdy Strýcová přerušila kariéru kvůli těhotenství. Sie pak přerušila kariéru na konci zmíněného roku po Turnaji mistryň.

Během tohoto období dokázala česko-tchajwanská dvojice posbírat na okruhu WTA hned devět titulů a vyhrát například v roce 2019 Wimbledon. Nezastavitelné byly Strýcová se Sie hlavně v roce 2020, kdy tenisovou sezonu přerušil covid. Obě hráčky stihly i tak naskočit do šesti turnajů a hned čtyřikrát se radovat z trofeje.

Letos v Madridu se obě tenistky opět spojily, aby spolu odehrály první zápas od Australian Open 2021 a comeback to byl úspěšný. V prvním kole sice narazily na sehrané Chao-Čching a Latishu Čchanovy, tchajwanské sestry, se kterými si ale po 76 minutách dokázaly poradit.

Vstup do utkání neměly Strýcová se Sie vůbec dobrý, v úvodní sadě prohrály dvakrát servis a ztratily první dějství za 24 minut. Ve druhé sadě ovšem dokázaly zcela otočit vývoj střetnutí. Sice opět přišly dvakrát o podání, ale hned čtyřikrát se prosadily na returnu a vynutily si rozhodující supertiebreak, v němž už dominovaly.

V osmifinále madridského turnaje WTA 1000 se Strýcová se Sie mohou těšit na souboj proti Japonce Miju Katoové a Indonésance Aldile Sutjiadiové.