Los čtyřhry v Madridu: Strýcová se Sie po dvou letech spolu. Budou hrát i sestry Fruhvirtovy

- Jan Vojkůvka

V úterý byla v Madridu rozlosována také hlavní soutěž čtyřhry. Na prestižním španělském turnaji se v deblu představí celkem tři české tenistky. Po dvou letech spojí své síly Barbora Strýcová a Su-wej Sie, které se obě vrací na rozlučkovou tour. V prvním kole si zahrají rovněž Linda a Brenda Fruhvirtovy. Jaké soupeřky los Češkám přisoudil?

Barbora Strýcová se naposledy v deblu představila na Australian Open 2021. Su-wej Sie hrála poslední soutěžní zápas tehdy na Turnaji mistryň v listopadu. Společně se pak na kurtu představí po dlouhých dvou letech a pokusí se navázat na svou veleúspěšnou spolupráci.

Vítězky celkem devíti titulů na okruhu WTA včetně Wimbledonu z roku 2019 narazí v úvodním kole na tchajwanské sestry Latishu a Chao-Čching Čchanovy. S těmito soupeřkami si česko-tchajwanská dvojice zahrála v letech 2018 a 2019 celkem tři zápasy a vybojovala dvě vítězství.

V prvním kole se představí také sestry Fruhvirtovy, které si zahrají druhý společný turnaj na nejvyšším okruhu. V březnu si mladé Češky zahrály v Miami, kde padly až ve třech setech s Cori Gauffovou a Jessicou Pegulaovou.

V Madridu čeká na talentované hráčky další hodně obtížný los. Zahrají si totiž proti španělsko-americkému páru Paule Badosaové a Bethanii Mattekové-Sandsové, které budou plnit roli favoritek.

Kompletní los čtyřhry Mutua Madrid Open naleznete zde.