Hvězda vedle hvězdy. Letošní Laver Cup už zná šest účastníků

- Marek Bartošík

I šestý ročník týmového Laver Cupu nabídne mimořádně hvězdné obsazení. Organizátoři akce, která se bude konat od 22. do 24. září v kanadském Vancouveru, zatím oznámili jména šesti účastníků. Za Evropany se v Rogers Areně představí Stefanos Tsitsipas a Andrej Rubljov, za výběr zbytku světa by měli nastoupit Félix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Frances Tiafoe a Nick Kyrgios.

Už popáté by se měl na Laver Cupu objevit australský rebel Nick Kyrgios (26.), který loni poprvé na této akci chyběl. V Londýně se tehdy loučil s kariérou Roger Federer, jenž musel spolu s dalšími Evropany skousnout poprvé v historii Laver Cupu porážku proti týmu zbytku světa.

Kromě wimbledonského finalisty Kyrgiose, který letos ještě nikde nehrál, se do týmu kapitána Johna McEnroea po roce opět zapojí Američané Taylor Fritz (10.) a Frances Tiafoe (11.) a také Kanaďan Félix Auger-Aliassime (9.).

Šéf evropského celku Björn Borg má dosud jasno o dvou jménech svých svěřenců: Řekovi Stefanosovi Tsitsipasovi (5.) a Rusovi Andrejovi Rubljovovi (6.). Zatímco Rubljov startoval v Laver Cupu pouze jednou (předloni), Tsitsipas už má na kontě účasti z let 2019, 2021 a 2022.

Oba týmy mají tradičně šest členů a navíc jednoho náhradníka, především evropská soupiska tak může ještě znatelně posílit. Otázkou ale je, jak Laver Cup bude či nebude termínově sedět největším hvězdám, protože se koná uprostřed asijské turnajové šňůry.