Halovým mistrem republiky je Rosol! Ve finále přehrál Hernycha

- Jan Vojkůvka

Halovým mistrem republiky se stal Lukáš Rosol, nejvýše nasazený plzeňského turnaje, který přehrál velezkušeného Jana Hernycha ve dvou setech a potřetí v kariéře získal do své sbírky tento triumf.

Po stabilních a kvalitních výkonech v předchozích kolech se Rosol nezastavil ani ve finálovém souboji a bez výraznějších problémů porazil Hernycha 6:3, 6:4, který rovněž turnajem procházel až do finále bez ztráty setu.

Člen druhé stovky světa, který vynechal letošní Australian Open kvůli zranění achilovky a nedostatečné přípravě a raději zvolil cestu rozehrání na plzeňském Memoriálu Jana Záhlavy, se po letech 2006 a 2010 dočkal třetího titulu do sbírky.

Ani sedmatřicetiletý Hernych neodjede z plzeňského klání s prázdnou. Kromě postupu do finále singlu totiž vybojoval český tenista již v pátek titul ve čtyřhře po boku Romana Jebavého.

Čerstvý halový mistr, Lukáš Rosol, nyní po krátkém odpočinku odjede do německého Koblenzu, kde zahájí novou sezonu na místním challengeru, na němž by měl plnit roli nasazené jedničky. A formu, jak se zdá, dokázal v Plzni získat velmi slušnou.

Finále halového mistrovství ČR - Memoriál Jana Záhlavy
Lukáš Rosol - Jan Hernych 6:3, 6:4