Strach o život při loupežném přepadení. Bála jsem se nejhoršího, řekla otřesená Puigová

- Jan Vojkůvka

Bývalá portorická tenistka a olympijská šampionka Monica Puigová si v pondělí prožila chvíle hrůzy. V americkém Chicagu, kde momentálně žije, se stala svědkyní loupežného přepadení obchodu s telefony, přičemž jeden z pachatelů měl podle ní v batohu schovanou pistoli. Jak Puigová poznamenala, v tu chvíli se bála nejhoršího.

„Zhruba před hodinou jsme s Nathanem byli svědky loupeže, která se stala v obchodě s telefony. Dva muži vešli dovnitř, všechny ignorovali a šli rovnou do zázemí, kde si začali strkat iPhony do kapes. Jeden z nich měl před sebou batoh a já neustále myslela na nejhorší,“ napsala Puigová na Instagramu.

Podle Portoričanky měl muž v batohu nejspíš ukrytou zbraň, kterou ohrožoval všechny zaměstnance a návštěvníky obchodu, včetně jí a jejího manžela Nathana. „Naštěstí se nikdo ani nepohnul a o nic se nepokusil, dokud oba neodešli,“ ulevila si olympijská šampionka.

Podle bývalé tenistky je ostudou, že doposud nebyly učiněny žádné kroky k tomu, aby se útoky se zbraněmi více potlačily. V Chicagu, kde žije, je 80% všech vražd způsobeno palnými zbraněmi. V takových podmínkách se pak podle Puigové žije v neustálém strachu o bezpečnost svou i nejbližších.

„Ještě nikdy jsem se necítila v tak bezprostředním nebezpečí, navzdory tomu, co všechno se ve světě děje. Ve svých 29 letech se bojím budoucnosti a života v tomto neznámu. Kdy konečně někdo začne jednat, my se budeme moci cítit venku bezpečně a nebudeme se bát posílat děti do školy?“ vyřkla otázku. „Toto jsou bláznivé časy, ve kterých žijeme. Buďte vždy ve střehu a sledujte své okolí,“ dodala Puigová.

Monica Puigová ukončila svou tenisovou kariéru v minulé sezoně. Učinila tak po sérii zranění v pouhých 28 letech. Jejím největším úspěchem byl zisk zlaté medaile na olympiádě v Riu v roce 2016. Na okruhu WTA vybojovala dva tituly, na grandslamech bylo jejím maximem osmifinále z Wimbledonu v roce 2013. Jejím žebříčkovým maximem bylo 27. místo světa.


Galerie