VIDEO: Vážně tohle zahrála na brejkbol? Vítězka turnaje v Charlestonu okořenila finále nevídaným tweenerem

- Petr Sumbal

Uns Džábirová nejenže ovládla finálové střetnutí na turnaji v Charlestonu proti Švýcarce Belindě Bencicové, tuniská teniska při tom navíc náramně pobavila přítomné publikum. Utkání, které se celkově hrálo na velmi vysoké úrovni, okořenila parádním tweenerem. Ten navíc vytáhla z rukávu v jednom z klíčových okamžiků první sady.

Tou dobou se zrovna lámal první set. A vypadalo to, že ve prospěch Bencicové. Švýcarka vedla díky průlomu podání Džábirové z prvního gemu zápasu o jeden brejk a už jí stačilo za stavu 5:4 sadu jen dopodávat.

Jenže se dostala do úzkých, protože Džábirová si vypracovala brejkbol. A způsob, jakým ho poté proměnila, zanechal diváky v americkém Charlestonu ve velkém úžasu.

Bencicová měla ve výměně navrch a vydala se ji zakončit na síť. Zahrála slušný volej k základní čáře na tělo soupeřky, odpověď ze druhé strany sítě však rozhodně nečekala. Džábirová totiž zahrála málokdy vídaný tweener čelem k síti. Míček odehrála v mírném výskoku s raketou mezi svýma nohama. Bencicová vrátila tenisák na druhou stranu, ale na následný bekhendový čop už reagovat nedokázala.

Tunisanka následně vybojovala první sadu v tiebreaku a druhý set vyhrála poměrem 6:4. Poté už mohla začít slavit svůj první letošní titul a celkově čtvrtý v kariéře.

Džábirová si zahrála finále v Charlestonu už loni a také před rokem se o trofej utkala s Bencicovou. Tenkrát však tahala za kratší konec a po dlouhém třísetovém boji se z trofeje radovala Švýcarka.

Díky zisku titulu se tuniská tenistka posunula v žebříčku WTA o jednu pozici na čtvrtou příčku.