Siniaková si obnovila zranění zápěstí. Po skreči ve dvouhře musela odstoupit také z deblu

- Filip Lefenda

Hvězdné deblové duo v Miami na zisk dalšího velkého titulu útočit nebude. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se ze soutěže ve čtyřhře byly nuceny odhlásit poté, co si druhá jmenovaná Češka obnovila během úterního utkání dvouhry zranění pravého zápěstí.

Královéhradecká rodačka měla zápas úvodního kola proti domácí Claire Liuové rozehrán parádně. První sadu získala poměrem 6:3 a v té druhé vedla za stavu 3:2 na příjmu 40:0. Pak ale po prohrané výměně zničehonic zamířila na lavičku a vyžádala si přestávku na ošetření.

Zprvu se zdálo, že na Siniakovou dolehla náhlá nevolnost. 46. tenistka žebříčku WTA schovala se slzami v očích hlavu pod ručník. Problém se ale zakrátko ukázal být zcela jiného rázu.

Semifinalistka únorového turnaje v mexické Méridě si obnovila zranění pravého zápěstí, které ji trápilo už po úvodním grandslamu sezony. Siniaková se tehdy musela odhlásit z podniku v Linci a na kurty se vrátila až po třítýdenní odmlce.

Siniaková po ošetření v utkání chvíli pokračovala, hned od prvních okamžiků bylo ale jasné, že se trápí při forhendu. Z této strany nebyla schopna vložit do balonu větší razanci a hrála pouze pomalejší čopy. Když pak Liuová po chvíli takřka ztracený gem bez výraznějších problémů otočila pro sebe, rozhodla se její protivnice zápas skrečovat.

V tu chvíli visel velký otazník i nad její účastí ve čtyřhře. V té Siniaková spolu s Barborou Krejčíkovou ještě nenašla v letošní sezoně přemožitelky. Naposledy si obě jmenované podmanily o víkendu „pátý grandslam“ v Indian Wells.

O pár hodin později už bylo jasno. Pozici českých hvězd převzaly v turnajovém pavouku Kanaďanka Dabrowská s Brazilkou Stefaniovou. Nasazené jedničky Siniaková s Krejčíkovou se z podniku odhlásily, a na Floridě tak o šestnáctou společnou trofej bojovat nebudou.

Do párové disciplíny zasáhnou z Češek sestry Linda a Brenda Fruhvirtovy, na které čekají v úvodním kole domácí favoritky Coco Gauffová s Jessicou Pegulaovou. Marie Bouzková spojila pro turnaj síly s Ruskou Darjou Kasatkinovou. Společnou premiéru si odbydou proti Brazilce Beatriz Haddad Maiové a mexické specialistce Giulianě Olmosové.