Jedenácté vítězství a druhý titul! Duo K+S potvrdilo v Indian Wells letošní dominanci

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou jsou v této sezoně nezastavitelné! Nastoupily ke svému jedenáctému utkání v roce 2023 a znovu dokázaly zvítězit! Jejich sobotní výhra 6:1, 6:7(3), 10:7 nad Beatriz Haddad Maiovou a Laurou Siegemundovou navíc měla titulovou příchuť. Poprvé v kariéře se Češkám povedlo ovládnout tzv. pátý grandslam v Indian Wells. Ziskem druhé trofeje v probíhajícím ročníku navíc české hráčky potvrdily pozici dominantního páru na okruhu WTA.

Blízko k zisku titulu v Indian Wells byly Krejčíková se Siniakovou už v roce 2019. Tehdy ale ve finálovém souboji podlehly hladce 3:6, 2:6 Elise Mertensové a Aryně Sabalenkové. Tuto sobotu se ale při své druhé účasti ve finále tzv. pátého grandslamu zastavit nenechaly.

„Díky, že se mnou hraješ už tak dlouhé a úspěšné období. Jsem šťastná, že s tebou mohu pořád hrát. Je to sice vždycky velmi stresující, ale užívám si to,“ smála se na kurtu po utkání už uvolněná Krejčíková, která spolu se Siniakovou hraje čtyřhru už od juniorek.

Finále v Indian Wells bylo dramatické a sehrané duo K+S nedostalo nic zadarmo. Po hladce vyhrané první sadě měly Češky ve druhém setu s hrou soupeřek velké problémy. Haddad Maiová a Siegemundová dokázaly vytvářet na své konkurentky tlak a hned dvakrát odskočily do vedení o brejk. Krejčíková se Siniakovou nicméně v obou případech dokázaly soupeřky rebrejknout a ve dvanáctém gemu si dokonce vypracovaly dva mečboly.

Ty ale nevyužily a nakonec padly 3:7 v tiebreaku. Rozhodnout tak musel supertiebreak, v němž si už vítězství sebrat nenechaly. Dostaly se ke třem dalším mečbolům a ten druhý za stavu 9:7 proměnily.

„Je velmi pěkné vyhrát další titul. Celý turnaj byl podle mě hodně náročný,“ říkala Krejčíková na pozápasové tiskové konferenci šampionek. „Měla jsem pocit, že hrajeme spoustu vyrovnaných zápasů, hlavně na začátku. Jsem ráda za to, jakým způsobem jsme dokázaly tyto zápasy strhnout na svou stranu.“

V průběhu turnaje musely české tenistky dvakrát do rozhodujícího třetího setu, resp. supertiebreaku. Kromě finále jej absolvovaly ještě v osmifinále proti Fernandezové a Townsendové. A rovněž ho vyhrály 10:7. „Supertiebreaky bývají velmi rychlé, člověk tak musí být připravený hned od prvního míčku,“ vyprávěla Siniaková. „Je v něm spousta emocí a myšlenek, jak co hrát, ale stačí jít bod po bodu a prostě dál bojovat. Myslím, že to je to, co nám pomáhá,“ přemítala deblová světová jednička.

Krejčíková se Siniakovou, které spolu vyhrály už sedm grandslamových trofejí, vybojovaly v Indian Wells svůj patnáctý společný titul na okruhu WTA, přičemž startovaly už na 69. deblovém turnaji. V této sezoně se pak nachází v úctyhodné formě, když vyhrály všech jedenáct zápasů a kromě Indian Wells si podmanily také Australian Open.

Sobotní výhrou potvrdily svou letošní dominanci a nadvládu nad deblovým rankingem. Na čele žebříčku Doubles Race mají se ziskem 3000 bodů před druhými Japonkami Šuko Aojamaovou a Enou Šibaharovou (které porazily v semifinále IW) komfortní náskok 1209 bodů.