Bývalá světová trojka se vrací! Přijala divokou kartu do Charlestonu

- Jan Vojkůvka

Bývalá třetí hráčka světa a vítězka 16 turnajů WTA, Elina Svitolinová, hlásí po roce návrat na kurty. Svůj comeback provede na antukovém turnaji v Charlestonu, kam přijala divokou kartu. Během své tenisové pauzy se stala maminkou, když v říjnu porodila dceru Skaï.

Osmadvacetiletá Svitolinová bude patřit k největším hvězdám turnaje, na kterém bude hrát řada hráček z TOP 10 světového žebříčku. Mezi přihlášenými jsou například Aryna Sabalenková, Jessica Pegulaová, Uns Džábirová, Darja Kasatkinová či Belinda Bencicová.

Svitolinová se na kurty vrátí takřka po roce. Loni v březnu odehrála turnaje v Indian Wells a Miami, načež přerušila sezonu kvůli špatnému psychickému stavu způsobenému invazí Ruska na Ukrajinu, což rodačku z Oděsy hodně zasáhlo. Posléze oznámila, že spolu s manželem Gaelem Monfilsem očekávají narození prvního potomka. Skaï se narodila v říjnu a Svitolinová se záhy začala pomaličku připravovat na svůj comeback.

Ten provede 3. dubna na antuce v Charlestonu. Aktuálně 845. hráčka světa se tak do turnajového kolotoče vrátí pouhého půl roku po porodu. Kromě toho bude součástí speciální charitativní akce, která se rovněž uskuteční v Charlestonu. Výtěžek půjde na podporu Ukrajiny a Nadaci Eliny Svitolinové.

„Zvyšování podvědomí a získávání finančních prostředků pro Ukrajinu je pro nás jako turnaj a pro naše hráče velmi důležité,“ řekl ředitel turnaje Bob Moran v tiskové zprávě, ve které oznámil udělení divoké karty ukrajinské tenistce. „Jsme nadšení ze spolupráce s Elinou, která právě teď hluboce a osobně rozumí potřebám své domovské země,“ dodal.