Denní menu, 18.3.2023: Krejčíková se Siniakovou vydřely po dvou hodinách druhý letošní titul!

- Redakce

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zůstávají v této sezoně neporazitelné! V sobotu si na turnaji v Indian Wells připsaly jedenácté vítězství v řadě a vybojovaly svůj druhý letošní titul. Ve finále proti brazilsko-německému páru Beatriz Haddad Maiové a Lauře Siegemundové vyhrály po dramatické dvouhodinové bitvě. Julie Štruplová prošla na ITF v Antalyi do svého druhého finále v kariéře, když si poradila s ruskou kvalifikantkou Darjou Šadčněvovou.

Češi v akci

Krejčíková se Siniakovou slaví trofej z Indian Wells
České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková to zvládly! V dramatické finálové bitvě na turnaji v Indian Wells dokázaly za dvě hodiny porazit brazilsko-německou dvojici Beatriz Haddad Maiovou a Lauru Siegemundovou po setech 6:1, 6:7(3), 10:7, udržely letošní neporazitelnost a slaví premiérový titul z tohoto turnaje.

Vítězky letošního Australian Open si hladce podmanily první set, o to ale pro ně bylo těžší svůj úspěch potvrdit v sadě druhé. Ačkoliv dvakrát předvedly po ztrátě podání úspěšný rebrejk a vypracovaly si ve dvanácté hře dokonce dva mečboly, nakonec padly v tiebreaku 3:7 a rozhodnout musel závěrečný supertiebreak.

V něm se nasazeným jedničkám povedlo odskočit do vedení se dvěma mini-brejky, vypracovat si hned tři mečboly a v pořadí druhý využít.

Krejčíková se Siniakovou vyhrály v této sezoně už 11 zápasů v řadě a jsou dominantním párem na okruhu WTA. Na čele žebříčku Doubles Race mají před druhými Japonkami Šuko Aojamaovou a Enou Šibaharovou komfortní náskok 1209 bodů.

Štruplová je podruhé v kariéře ve finále
Julie Štruplová (507.), která v minulé sezoně vyhrála domácí pětadvacítku ve Frýdku-Místku, si zahraje své druhé profesionální finále v kariéře. Osmnáctiletá Češka, která má na kontě také devět singlových juniorských trofejí, porazila v sobotním semifinále v turecké Antalyi hladce za 74 minut ruskou kvalifikantku Darju Šadčněvovou (-) 6:3, 6:2.

Přestože druhá nasazená v utkání přišla dvakrát o podání, sama dokázala Rusce hned pětkrát prorazit servis a potvrdila roli výrazné favoritky.

ATP/WTA

BNP Paribas Open, Indian Wells (USA, 17 600 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Haddad Maiová (BRA), Siegemundová (GER) 6:1, 6:7(3), 10:7

ITF World Tennis Tour

Megasaray Tennis Academy Cup, Antalya (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Darja Šadčněvová (-) – JULIE ŠTRUPLOVÁ (507.) 3:6, 2:6