Letos drží neporazitelnost! Krejčíková se Siniakovou vyhrály i desátý zápas, čeká je finále

- Jan Vojkůvka

České tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si nadále drží úchvatnou formu! V této sezoně ještě nepoznaly hořkost porážky a po desátém vítězství v řadě si zahrají o další titul! V sobotu je čeká finále turnaje v Indian Wells, v němž se pokusí napravit své zaváhání z roku 2019, kdy v souboji o trofej podlehly Elise Mertensové a Aryně Sabalenkové.

Souhra českých hráček je zkrátka fantastická! Skoro by se chtělo říct, že to už loni snad lepší být nemohlo. Vždyť český pár vyhrál tři grandslamové turnaje a prohrál pouhopouhé čtyři zápasy. Letos ovšem Krejčíková se Siniakovou předvádí na kurtech dominanci, drží šňůru deseti vítězství a i na svém druhém turnaji si zahrají o titul!

Poté, co Krejčíková se Siniakovou ovládly Australian Open, na kterém ztratily pouhý jeden set, si daly od společné souhry pauzu kvůli singlovým ambicím. V Indian Wells se ale opět spojily a navázaly tam, kde v Melbourne skončily. A svou pouť tímto tzv. pátým grandslamem prozatím završily semifinálovou výhrou nad Japonkami Šuko Aojamaovou a Enou Šibaharaovou, které porazily 6:4, 6:2.

Duel trval jen hodinu a 19 minut a Češky v něm prokázaly, že společně hrají zkrátka výborný tenis.

O výsledku první sady rozhodl jediný brejk z páté hry, samy Češky odvrátily tři brejkbolové šance soupeřek (všechny ve druhém gemu). Ve druhém dějství si Krejčíková se Siniakovou vypracovaly luxusní vedení 5:0 a navzdory dílčímu zaváhání si zajistily postup do finále.

Deblová světová jednička Kateřina Siniaková a dvojka deblového rankingu Barbora Krejčíková znovu potvrdily, že jsou v současnosti nejlepším párem světa. Hledat na ně recept je přitom stále obtížnější. Soupeřkám se v jednu chvíli musí sejít všechno, ať už se jedná o formu, štěstí, nebo horší den Češek, aby uspěly. A právě v tom je ohromná síla populárního dua K+S, který se na kurtu bezvadně doplňuje a těží z toho, že spolu nastupuje už od juniorek.

V sobotním finále, které je na programu od 19 hodin, se majitelky kariérního grandslamu utkají s Brazilkou Beatriz Haddad Maiaovou a Němkou Laurou Siegemundovou.