Konec ve čtvrtfinále. Debutantka Muchová podlehla v Indian Wells wimbledonské vítězce

- Marek Bartošík

Turnajová debutantka Karolína Muchová (76.) se loučí s tisícovkou v Indian Wells ve čtvrtfinále, kde nestačila na wimbledonskou vítězku Jelenu Rybakinovou (10.) z Kazachstánu po dvou hodinách a 45 minutách 6:7(4), 6:2 a 4:6. Šestadvacetiletá Češka si tak na své první semifinále na turnaji kategorie WTA 1000 musí ještě počkat.

První brejk napínavého utkání získala v pátém gemu Muchová a tuto výhodu si držela až do stavu 5:4. Pak ale nevyužila setbol při svém podání a Rybakinová srovnala. Kazaška se poté dostala na returnu ve dvanácté hře k setbolu, Muchová si však vynutila tiebreak, v němž postupně vedla 3:2 a 4:3. Rybakinová ale reagovala ziskem čtyř bodů v řadě a tím i celého setu.

Druhá sada byla jasnou záležitostí pro českou reprezentantku, která prolomila podání své soupeřky ve druhé a osmé hře, aniž by sama čelila brejkbolu.

Ve třetím dějství si vypracovala vedení wimbledonská šampionka Rybakinová, jež brejkla Muchovou na 2:1. Tenistky si poté držely podání až do konce zápasu. Česká bojovnice sice ještě odvrátila dva mečboly při svém servisu, třetí mečbol už ale Rybakinová proměnila esem a postoupila do semifinále.

Bývalá světová devatenáctka Muchová, která letos na akci v Indian Wells debutovala, si v novém vydání žebříčku připíše 215 bodů a polepší si přibližně o 20 míst. Přiblíží se tedy návratu do Top 50, kam herně jednoznačně patří.

BNP Paribas Open, Indian Wells (USA, 17 600 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (76.) – Jelena Rybakinová (KAZ, 10.) 6:7(4), 6:2, 4:6