Nadal by se mohl brzy vrátit na kurty. Dělá vše, aby tu mohl startovat, řekl ředitel antukového Masters

- Jan Vojkůvka

Návrat Rafaela Nadala na kurty se dost možná přiblížil. Španělský tenista, který od Australian Open kvůli zranění kyčelního kloubu nehraje a musel se odhlásit i z Masters v Indian Wells a Miami, směřuje svůj comeback na začátek antukové části sezony. Podle Davida Masseye, turnajového ředitele Masters v Monte Carlu, by Nadal mohl hrát už na jeho akci, která startuje 10. dubna.

Původně chtěl Nadal startovat už v Indian Wells a Miami. Tyto turnaje však nakonec musel vzdát, jelikož léčba zranění kyčelního kloubu neprobíhala tak hladce, jak doufal. Toto zranění si španělská hvězda přivodila během Australian Open. Druhé kolo melbournského grandslamu dohrával Nadal ve velkých bolestech a Američanu McDonaldovi tehdy podlehl 0:3 na sety.

Délka jeho absence se začala protahovat, až začalo být zřejmé, že dokonce po dlouhých 910 týdnech opustí TOP 10 světového žebříčku. Stane se tak zejména kvůli tomu, že neobhájil titul na Australian Open a nemůže obhajovat loňské finále z Indian Wells.

S tím, jak se blíží antuková část sezony, však nechce Nadal už příliš svou absenci natahovat. Naopak, rád by startoval hned na prvním velkém antukovém turnaji, což je tradičně Masters v Monte Carlu. To potvrdil i turnajový ředitel David Massey.

„Rafa byl vůbec prvním hráčem, který se na turnaj registroval. Opravdu chce v Monte Carlu hrát a dělá vše pro to, aby mohl na turnaji, který má tak rád, startovat,“ řekl Massey.

Šestatřicetiletý Nadal dokázal Monte Carlo vyhrát hned jedenáctkrát. Naposledy v této destinaci ale hrál v roce 2021, kdy vypadl ve čtvrtfinále. Loni se Masters v Monte Carlu nezúčastnil kvůli únavové zlomenině žebra, kterou si způsobil v Indian Wells.

Pokud se skutečně Nadal dokáže připravit na turnaj v Monte Carlu, měl by v takovém případě absolvovat kompletní antukovou část sezony. Kromě Monte Carla by hrál rovněž na dalších Masters v Madridu a Římě, na turnaji v Barceloně a samozřejmě také na Roland Garros.