Ruska dostala od WTA varování. Na zápas přišla v dresu Spartaku Moskva

- Radek Štohl

Toto chování se ruské tenistce nevyplatilo. Anastasia Potapovová, která na 3. kolo dvouhry tisícovky v Indian Wells proti Jessice Pegulaové přišla v dresu fotbalového Spartaku Moskva, dostala od organizace WTA oficiální varování.

Pro některé diváky to byl šok. Aktuálně 28. hráčka žebříčku dvouhry při příchodu na nedělní zápas vzbudila pozdvižení, v době více než rok trvající invaze ruských vojsk na Ukrajinu došla na duel prestižního turnaje v tričku známého ruského fotbalového klubu.

„Toto jednání je považováno za ‚nepřijatelné‘. Očekává se, že se už nebude opakovat,“ zveřejnil podrobnosti sportovní reportér James Gray.

Jednání jednadvacetileté tenistky překvapilo i nejlepší hráčku současnosti Igu Šwiatekovou. „Myslela jsem, že si uvědomí, že by to dělat neměla. Zvláště v této době. A to i přes to, že je fanynkou daného týmu,“ poukázala Šwiateková na dřívější slova Rusky.

Potapovová se bránila tím, že Spartaku Moskva fandí od svých 13 let. Zároveň se podle jejích slov nemělo jednat o jakoukoliv provokaci.

Anastasia Potapovová na turnaji už nepokračuje, s Jessicou Pegulaovou prohrála ve třech setech.