Kvitová byla v Indian Wells blízko semifinále. Ve čtvrtfinále přišla o vedení 6:4, 3:1

- Radek Štohl

K postupu do semifinále jí moc nechybělo. Petra Kvitová výborně rozehrála čtvrtfinále dvouhry tisícovky v Indian Wells, proti Řekyni Marii Sakkariové vedla 6:4, 3:1, v pátém gemu druhé sady navíc měla dva brejkboly v řadě. České tenistce ale po předchozích náročných utkáních došel dech, prohrála 6:4, 5:7, 1:6.

Nedávno třiatřicetiletá tenistka se ve čtvrtfinále singlu tamního turnaje představila potřetí v kariéře, vůbec poprvé hrála o postup mezi čtyři nejlepší hráčky tohoto podniku. Zkušená Češka před zápasem musela zregenerovat síly, proti Jeleně Ostapenkové (0:6, 6:0, 6:4) i Jessice Pegulaové (6:2, 3:6, 7:6) svedla třísetové bitvy. S Pegulaovou navíc odvracela čtyři mečboly.

Proti Petře Kvitové stála sedmá hráčka žebříčku dvouhry a loňská finalistka turnaje Maria Sakkariová, která za sebou dokonce měla tři třísetové zápasy. V osmifinále udolala Karolínu Plíškovou.

Začátek čtvrtfinále byl z říše snů, Češka hned v prvním gemu získala brejk. Za stavu 4:2 uspěla při podání soupeřky čistou hrou. Set sice nedopodávala, na druhý pokus to však zvládla, využila třetí setbol.

Rozjetá Kvitová i ve druhé sadě vedla 2:0. Za stavu 3:1 si vypracovala náskok 40:15, ani jednu ze dvou šancí ovšem nevyužila, vzápětí sama podruhé v utkání přišla o podání. Sada se rozhodla až v koncovce, kdy Kvitová ve dvanáctém gemu dovolila soupeřce setbol, který neodvrátila.

Lepší nástup do závěrečného setu zaznamenala Řekyně, která měla náskok 3:1. Následně se Kvitová dostala ke dvěma brejkbolům v řadě, leč zůstaly nevyužity. Sakkariová si už závěr pohlídala, přidala další brejk, po dvou a čtvrt hodině hry postoupila do semifinále.

Maria Sakkariová v semifinále narazí na Arynu Sabalenkovou.

WTA

BNP Paribas Open, Indian Wells (USA, 17 600 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Maria Sakkariová (GRE, 7.) – PETRA KVITOVÁ (15.) 4:6, 7:5, 6:1