VIDEO: Smečí proti smeči! Zvereva na síti zaskočila odpověď soupeře

- Jan Vojkůvka

Turnaj Masters v Indian Wells nabídl v osmifinále epickou bitvu mezi Daniilem Medveděvem a Alexanderem Zverevem. Souboj, který se protáhl na více než tři hodiny, nakonec urval na svou stranu ruský favorit, který zvítězil 6:7(5), 7:6(5), 7:5. Kromě mnoha jiných kvalitních a skvělých výměn utkání nabídlo také parádní kontra smeč Rusa proti smeči Zvereva, kterého razantní odpověď soupeře zaskočila.

K jednomu z nejkrásnějších okamžiků celé bitvy došlo v tiebreaku druhé sady. Zverev se po servisu vypravil k síti s úmyslem rychle výměnu zakončit. Smeč to z jeho strany nebyla ani zdaleka dokonalá, ale odpověď, kterou vymyslel Medveděv, ho dokonale zaskočila.

Rus totiž vypálil na opačnou stranu kurtu křižnou smeč od základní čáry a prohodil útočícího Němce, jenž se jen marně snažil natahovat po letícím míčku.

Utkání mezi oběma hvězdami nabídlo spoustu atraktivních okamžiků. Zverev byl blízko k vítězství, ve druhém setu si vypracoval hned 10 brejkbolů. Ani jeden ale nedokázal proměnit a do vedení se neprokousal. Ve třetí sadě se naopak zachránil v utkání, když prohrával 3:5, ale povedlo se mu srovnat na 5:5 po odvrácení jednoho mečbolu.

Hned vzápětí ovšem znovu ztratil své podání a Medveděv ve dvanáctém gemu doservíroval duel čistou hrou.

Alexander Zverev znovu prokázal, že se po vážném zranění z loňského Roland Garros zase dostává do formy. Na Daniila Medveděva to ovšem nestačilo. Ruský tenista je totiž hráčem s nejlepší aktuální formou – vyhrál tři turnaje v řadě a drží šňůru už 17 vítězství. Rusa přitom nezastavily ani zdravotní obtíže, když mu v průběhu utkání musel být ošetřen kotník po nepříjemném pádu během jedné z výměn.