VIDEO: Dokonalá geometrie. Jubilant Alcaraz vykouzlil v Indian Wells nechytatelnou lahůdku

- Marek Bartošík

Carlos Alcaraz po návratu na okruh opět baví svou početnou fanouškovskou základnu. Devatenáctiletý Španěl si ve třetím kole Masters v Indian Wells poradil s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem a zapsal svou jubilejní 100. výhru na elitní tour. K postupu do osmifinále „pátého grandslamu“ si pomohl také mimořádně přesným kraťasem z forhendu, jímž trefil kraj čáry.

Dokonalé provedení. Tak by se dal stručně ohodnotit forhendový kraťas Carlose Alcaraze z prvního setu duelu proti Tallonovi Griekspoorovi. Španělský favorit rozehrál fiftýn servisem na střed, jeho soupeř returnoval slušným forhendem. Poté se usadil za základní čarou a očekával klasickou výměnu.

Druhý tenista žebříčku Alcaraz ale překvapivě zahrál obtížný forhendový dropshot, který se mu povedl náramně, jak potvrdil i opakovaný záběr na obrazovce.

Vítěz loňského US Open nakonec přehrál houževnatého Griekspoora 7:6(4), 6:3 a postoupil do osmifinále tisícovky v Indian Wells. Jestliže by v kalifornské poušti získal titul, vrátil by se na první místo žebříčku ATP, tedy před legendárního Srba Novaka Djokoviče.