Miami Open: Divoká karta pro Brendu Fruhvirtovou! Na Floridu zamíří dalších 10 Češek

- Marek Bartošík

Sotva oslavila v Bengalúru největší titul své dosavadní kariéry, může se Brenda Fruhvirtová radovat z další příjemné zprávy. Patnáctiletá česká naděje obdržela divokou kartu do hlavní soutěže podniku Miami Open, který patří do prestižní kategorie WTA 1000! Spolu s debutantkou Brendou se ve startovní listině pro hlavní fázi nachází dalších osm Češek včetně její sedmnáctileté sestry Lindy.

Brenda Fruhvirtová se pokusí na Floridě navázat na svou starší sestru Lindu, která loni proměnila divokou kartu v senzační postup do osmifinále jednoho z největších tenisových turnajů na světě.

Patnáctiletá Brenda, kterou čeká premiéra na podniku úrovně WTA 1000, se přesune do Miami z indického Bengalúru, kde minulý týden opanovala akci kategorie ITF 40 a získala 70 bodů do žebříčku. Jen pro srovnání: šampionka Miami Open dostane rovnou tisícovku bodů.

Účast v hlavní soutěži floridského turnaje mají dále jistou Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková, Linda Nosková, Linda Fruhvirtová, Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová, jíž pomůže chráněný ranking. Karolína Muchová a Tereza Martincová figurují ve startovní listině kvalifikace.

V mužské části turnaje by se měli představit Jiří Lehečka (hlavní soutěž) a Tomáš Macháč (kvalifikace). Miami Open začne kvalifikací už v neděli 19. března a vyvrcholí v neděli 2. dubna. Loňský triumf budou obhajovat Španěl Carlos Alcaraz a Polka Iga Šwiateková.