VIDEO: Ojedinělé! Gasquet zahrál obouručný bekhend a slavil winner

- Radek Štohl

Velmi netradičním úderem se ve svém podání prezentoval Richard Gasquet. Aktuálně 43. singlista světa na Masters v Indian Wells odehrál obouručný bekhend, který byl navíc vítězný! Francouzský tenista přitom patří k nejlepším hráčům s jednoručným bekhendem na okruhu.

Bývalý sedmý hráč žebříčku dvouhry se v prvním kole dvouhry utkal s Bornou Gojem (121.). Utkání proti úspěšnému hráči z kvalifikace se protáhlo až do tří setů, Francouz nakonec zvítězil po sadách 6:4, 6:7(5), 6:2.

Velký podíl na tom měl fiftýn z šesté hry třetí sady. Gasquet vrátil rychlý servis Chorvata, následně vybral těžký úder z pravého rohu kurtu. Gojo si počkal na dopad míčku, zasmečoval na druhou stranu. Francouz se dostal k míčku a už mu moc nezbývalo, jak ho úspěšně vrátit. Zkusil obouručný bekhend, což nakonec slavilo úspěch. Zkušenější tenista navíc o chvíli později vybojoval i klíčový brejk.

Richard Gasquet proti Gojovi odehrál 250. zápas na Masters. Stal se teprve 13. hráčem, který na tuto metu od zavedení „tisícovek“ dosáhl. Celkově na této úrovni zvítězil ve 141 zápasech. Titulu se nikdy nedočkal, třikrát prohrál ve finále.

Do 251. utkání nastoupí ve druhém kole Indian Wells proti 11. nasazenému Jannikovi Sinnerovi (13.).