Znovu řádí na Slovensku! 17letá Havlíčková vyhrála popáté v řadě

- Radek Štohl

Toto místo je pro Lucii Havlíčkovou (345.) jako stvořené. Příští pondělí osmnáctiletá Češka na halové šedesátce ITF v Trnavě znovu vyhrála pět zápasů v řadě, poprvé od konce loňského října navíc postoupila do semifinále dvouhry. Úspěšné kvalifikantce se to naposledy podařilo právě v Trnavě.

Havlíčková na Slovensku absolvuje pátý letošní turnaj mezi dospělými. Do této doby nejlepší výsledek zapsala ve druhé polovině ledna v estonském Tallinnu, kde postoupila do čtvrtfinále singlu. Ve čtyřhře navíc společně s parťačkou Dominikou Šalkovou slavily překvapivý triumf.

Na zopakování, a posléze i vylepšení tohoto výsledku, si aktuální první hráčka juniorského kombinovaného žebříčku počkala dva měsíce. Stalo se tak na halovém turnaji v Trnavě, kde začínala v kvalifikaci.

V úvodních dvou zápasech neztrácela příliš času, proti Arlindě Rushitiové (426.) a Maře Guthové (514.) dohromady ztratila jen devět gemů. Mladé tenistce se však skvěle daří také v hlavní soutěži.

Hned v prvním utkání po sadách 6:4, 6:2 přehrála bývalou 153. hráčku světa Kathinku Von Deichmannovou (309.), v osmifinále si poradila také s někdejší osmifinalistkou Wimbledonu Terezou Smitkovou (352.) po setech 6:3, 6:4.

První set ztratila až ve čtvrtfinále s domácí kvalifikantkou Radkou Zelníčkovou (560.). Proti o dva roky starší soupeřce už vedla 6:3, 4:2, druhou sadu však nedotáhla do vítězného konce. Nakonec slavila vítězství po sadách 6:3, 5:7, 6:3.

V sobotu bude usilovat o druhé finále dvouhry mezi profesionálkami. V cestě stojí čtvrtá nasazená Darja Snigurová (158.).