Los Indian Wells: Vondroušová si zahraje o derby, Lehečka může vyzvat světovou sedmičku

- Marek Bartošík

Letošní ročník BNP Paribas Open v Indian Wells už zná los hlavní soutěže, do níž zasáhne devět českých tenistek a s nimi i Jiří Lehečka. Mezi nasazené účastnice, které mají v prvním kole volný los, se zařadily Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Marie Bouzková. Turnajový debutant Lehečka narazí na Arthura Rinderkneche a ve druhém kole může vyzvat světovou sedmičku Andreje Rubljova. Pokud Markéta Vondroušová zvládne duel s Rebeccou Marinovou, narazí v derby na Bouzkovou.

Hned devět Češek naskočí do hlavní soutěže tisícovky v Indian Wells, z nichž pět se jako nenasazené představí v úvodním kole. Kateřina Siniaková (45.) vyzve poprvé v kariéře Němku Jule Niemeierovou (72.). Jestliže by vstup do turnaje zvládla, vyzvala by ve druhém kole brazilskou hvězdu Beatriz Haddadovou Maiaovou (13.).

Markéta Vondroušová (105.) nejprve narazí na Kanaďanku Rebeccu Marinovou (75.), kterou v obou vzájemných zápasech porazila 2:0 na sety. V případném druhém kole na ni čeká nasazená osmadvacítka Marie Bouzková (32.), jež má v první rundě volný los.

Karolína Muchová (76.), která na slavném turnaji ve svých 26 letech debutuje, si zahraje proti nepříjemné Kazašce Julii Putincevové (42.). Pokud by svou premiéru v kalifornské poušti zvládla, vysloužila by si duel s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou (14.).

V Indian Wells si poprvé zahraje také osmnáctiletá Linda Nosková (54.), jež poprvé změří síly se zkušenou Rumunkou Irinou-Cameliou Beguovou (38.). Vítězka utkání se střetne ve druhé rundě s Američankou Amandou Anisimovovou (35.).

Sedmnáctileté Lindě Fruhvirtové (53.) přisoudil los do prvního kola Egypťanku Majar Šarífovou (52.), posléze by mohla vyzvat Ukrajinku Anhelinu Kalininovou (29.).

Dvojnásobná turnajová semifinalistka Karolína Plíšková (17.) postoupila jako nasazená účastnice automaticky do druhého kola, kde ji čeká buď Američanka Alycia Parksová (55.), nebo Anna Kalinská (60.) z Ruska.

Na úvod má volno také dvojnásobná čtvrtfinalistka turnaje Petra Kvitová (15.), jejíž protivnice vzejde z amerického souboje mezi Elizabeth Mandlikovou (155.) a Alison Riskeovou-Amritrajovou (58.).

Barbora Krejčíková (16.), která nedávno ovládla velký turnaj v Dubaji, vstoupí do BNP Paribas Open buď proti Ukrajince Dajaně Jastremské (142.), nebo Maďarce Anně Bondárové (79.).

Do mužské části turnaje se z Čechů zapojí pouze Jiří Lehečka (47.), který se při svém debutu v Indian Wells utká poprvé s Francouzem Arthurem Rinderknechem (72.). Ve druhém kole číhá světová sedmička Andrej Rubljov (7.) z Ruska, který minulý týden dokráčel na pětistovce v Dubaji až do finále.

Hlavní soutěž prestižního turnaje v Indian Wells se uskuteční od středy 8. do neděle 19. března, vítěz i vítězka získají shodně 1000 bodů do žebříčku. Loni se z triumfu radovali Američan Taylor Fritz a Polka Iga Šwiateková.

Los 1. kola Indian Wells 2023
KATEŘINA SINIAKOVÁ (45.) – Jule Niemeierová (GER, 72.)
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (105.) – Rebecca Marinová (CAN, 75.)
MARIE BOUZKOVÁ (32.) – volný los
Julija Putincevová (KAZ, 42.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (76.)
Majar Šarífová (EGY, 52.) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (53.)
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (17.) – volný los
PETRA KVITOVÁ (15.) – volný los
LINDA NOSKOVÁ (54.) – Irina-Camelia Beguová (ROU, 38.)
BARBORA KREJČÍKOVÁ (16.) – volný los

Kompletní los ženské dvouhry naleznete zde.

JIŘÍ LEHEČKA (47.) – Arthur Rinderknech (FRA, 72.)

Kompletní los mužské dvouhry naleznete zde.