Omluvenky hrdinů posledních týdnů. Jednoho šampiona trápí zranění, druhého únava

- Filip Lefenda

Druhý hráč světa Carlos Alcaraz odstoupil z rozehraného podniku ATP v Acapulku, kde mohl usilovat o návrat do čela mužského žebříčku. Hvězdný Španěl si v nedělním finále na antuce v Riu de Janeiro poranil zadní stehenní sval. Z mexické pětistovky se na poslední chvíli omluvil také jeho poslední přemožitel Cameron Norrie. Brita pro změnu dohnala po náročném programu únava.

Oba jmenovaní odehráli v posledních dvou týdnech shodně devět zápasů a hned dvakrát na sebe narazili v boji o titul. V Buenos Aires se radoval Alcaraz, v Riu de Janeiro zase pro změnu Norrie, jenž otáčel ze stavu 5:7, 0:3 a 0:30.

Španělský teenager, pro něhož šlo o první dva letošní turnaje, nebyl stoprocentně fit už během víkendu. Mezi přihlášenými v Acapulku do poslední chvíle figuroval, do Mexika i odcestoval, na duel s Američanem Mackenziem McDonaldem ale nakonec přeci jen nedošlo.

„Trápí mě natažená šlacha na pravé noze, která dost bolí. Budu kvůli tomu několik dnů mimo. Je potřeba myslet hlavně na zotavení, abych se mohl vrátit ve stoprocentním stavu,“ informoval devatenáctiletý Alcaraz na svých sociálních sítích.

Vítěz posledního US Open přišel o závěr loňské a úvod letošní sezony vinou zraněného břišního svalu a hamstringu na pravé noze. Absence na Turnaji mistrů a Australian Open ho stála pozici světové jedničky. Návrat na špici žebříčku mohl Alcaraz vybojovat právě tento týden v Acapulku.

Mexičtí organizátoři museli skousnout rovněž odstoupení Camerona Norrieho. Ten získal v neděli svůj nejcennější titul na antuce. V Acapulku měl tento týden sedmadvacetiletý Brit obhajovat loňské finále. Los mu na úvod přisoudil Francouze Adriana Mannarina.

„Jsem velmi zklamaný, že nejsem schopný tento rok turnaj odehrát. Moje tělo je bohužel totálně unavené a potřebuje čas na zregenerování,“ zdůvodnil dvanáctý hráč žebříčku ATP. „Jde o jeden z mých nejoblíbenějších turnajů. Mrzí mě, že nemohu nastoupit před skvělými fanoušky,“ dodal Norrie.