Naděje na obrat s favoritkou pohřbilo zranění. Vítězka z Frýdku opouštěla kurt o berlích

- Filip Lefenda

Program čtvrtého hracího dne poznamenalo na turnaji WTA v mexické Méridě nehezké zranění. Pro Pannu Udvardyovou bylo navíc kruté hned dvojnásob. Přišlo ve chvíli, kdy měla maďarská tenistka našlápnuto k obratu nad nasazenou jedničkou Linetteovou.

Udvardyová byla ve čtvrtečním osmifinále proti semifinalistce letošního Australian Open Magdě Linetteové obrovskou papírovou outsiderkou. A rozdíl sedmdesáti pozic byl v úvodní půlhodině jasně patrný. Nejvýše nasazená Polka nepovolila soupeřce v prvním setu ani jeden gem a vůbec premiérově v sezoně nadělila některé ze soupeřek kanára.

Drama by v tu dobu asi nikdo neočekával, přesto se k němu mělo začít schylovat. 91. tenistka světa Udvardyová, jež v minulosti vyhrála dvanáct singlových titulů (1x WTA 125, 11x ITF),  vzala v druhém setu Linetteové hned čtyřikrát servis a utekla do nadějného trháku 5:2.

Pomýšlet v tu chvíli mohla vítězka podniku ve Frýdku-Místku z roku 2021 pomalu nejen na rozhodující set, ale i možný skalp turnajové jedničky. Rozjetou Maďarku však „v nejlepším“ zastavilo nešťastné zranění. V osmém gemu druhého dějství si během jedné z výměn bolestivě vyvrtla kotník a skončila na zemi.

V tu chvíli bylo jasné, že je zle. Trápící se Udvardyové pauza na ošetření nepomohla a kurt o chvíli později opouštěla dokonce o berlích. Svou o sedm let mladší protivnici konejšila i jednatřicetiletá Linetteová, která si po vynucené skreči zahraje v Mexiku o semifinále se Švédkou Petersonovou.