VIDEO: Nejhorší gem na podání? Američan odevzdal servis čtyřmi dvojchybami, pak málem ztratil i zápas

- Filip Lefenda

Hodně bizarní gem odehrál na halovém podniku v Marseille Američan Maxime Cressy. Jindy vyhlášený servisman ztratil podání čistou hrou, aniž by se jeho protivník musel dotknout míče. Pětadvacetiletý rodák z Paříže totiž v polovině druhého setu zcela nepochopitelně nasekal hned čtyři dvojchyby v řadě za sebou.

Silně favorizovaný Cressy vedl nad domácím držitelem divoké karty Geoffreym Blancaneauxem v utkání úvodního kola už 6:3, 4:3 a disponoval výhodou brejku. Vše nasvědčovalo tomu, že konec střetnutí je otázkou několika mála minut, neboť bez dvou čísel dvoumetrový „obr“ nenabídl do té doby soupeři ani jeden brejkbol.

Pak ale přišel naprosto neuvěřitelný zkrat. Američan osmý gem doslova odevzdal svému protivníkovi, když vyrobil čtyři po sobě jdoucí dvojchyby. Jeho počínání už oblétává sociální sítě – často s určením, že šlo dost možná o nejhorší gem na podání vůbec.

Cressy si chvilkovým kolapsem na servisu zavařil i co se dalšího průběhu střetnutí týče. Poté, co přišel o náskok brejku, ztratil druhou sadu skrze zkrácenou hru. Vyrovnané rozhodující dějství pak dospělo po téměř třech hodinách do dalšího tiebreaku, který už ukořistil právě Cressy.

K nečekaně těsné výhře 6:3, 6:7(5) a 7:6(4) si pomohl mimo jiné i 22 esy. Inkriminovaný osmý gem druhé sady byl jediným, v němž musel čelit brejkbolu. V osmifinále turnaje Open 13 Provence jej čeká další Francouz Benjamin Bonzi.