Jen tři ztracené gemy! Plíšková v Dubaji zničila světovou sedmičku

- Marek Bartošík

Pro Karolínu Plíškovou jde zatím v Dubaji vše podle ideálního scénáře! Bývalá světová jednička si na tamním turnaji kategorie WTA 1000 poradila po Markétě Vondroušové (6:3, 6:4) také se sedmou tenistkou žebříčku Mariou Sakkariovou z Řecka, kterou vyprovodila z kurtu po hodině a devíti minutách hry a výsledku 6:1, 6:2.

Páté vzájemné utkání mezi Karolínou Plíškovou a Mariou Sakkariovou bylo ve srovnání s předchozími střetnutími nejméně dramatické. Plíšková si díky suverénnímu triumfu zajistila vylepšení vzájemné bilance na 3:2 a také postup do osmifinále prestižní tisícovky v Dubaji.

Třicetiletá Češka v prvním gemu zápasu odvrátila brejkbol a sama vzápětí uspěla na returnu. Přestože náskok brejku neudržela, ve čtvrté hře opět vzala své soupeřce servis a ve zbytku setu už na kurtu číslo 1 kralovala.

Ve druhém dějství začala aktuální světová osmnáctka nejlepším možným způsobem, když na úvod ukořistila čistou hrou další brejk. Svou dominanci potvrdila dalším prolomeným servisem ve třetí hře, sama ve druhé sadě nečelila ani jednomu brejkbolu.

Ve formě hrající Plíšková, jež vylepšila svou letošní bilanci už na 12 výher ze 17 zápasů, se v osmifinále střetne s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou (33.), která ve druhém kole otočila duel proti své krajance Dajaně Jastremské (122.).

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, SAE, 2 788 468 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (18.) – Maria Sakkariová (GRE, 7.) 6:1, 6:2