Hladký postup Kvitové! Postoupila za 69 minut, soupeřce dovolila jediný winner

- Radek Štohl

Fantastický nástup do turnaje kategorie WTA 1000 v Dubaji má Petra Kvitová (13.). Zkušená Češka v prvním kole dvouhry nedala šanci Italce Martině Trevisanové (25.), kterou smetla po setech 6:2, 6:1.

Příští měsíc třiatřicetiletá tenistka startuje v Dubaji už podesáté v kariéře. Před deseti lety zde slavila titul, v roce 2019 jí od trofeje chyběl jediný set. Loni na štědře dotované akci dokráčela do čtvrtfinále, po velké bitvě podlehla Jeleně Ostapenkové, se kterou padla až po sadách 7:5, 5:7, 6:7(9).

Dvanáctá nasazená Kvitová zažila nejtěžší chvíle hned na začátku zápasu. V dlouhém gemu postupně musela odvracet čtyři brejkboly soupeřky, všechny hrozby ale zvládla. V následujícím gemu navíc využila druhou šanci na returnu, vedla 2:0 na gemy.

Druhý servis už neustrážila, protihráčce dovolila snížit, díky dalšímu úspěšnému gemu při podání Italky znovu měla náskok dvou gemů. Česká tenistka si vypracovala vedení 5:1, v setu plném brejků ještě podruhé ztratila podání, sadu ukončila po třetím využitém setbolu.

Druhá sada už měla jednoznačné parametry, Češka na servisu přišla jen o tři fiftýny, dvakrát získala brejk, po 69 minutách slavila postup do druhého kola. Italské soupeřce přitom dovolila zahrát jediný winner.

Petra Kvitová se o postup do osmifinále střetne s vítězkou zápasu Petra Martičová (30.) – Julia Putincevová (43.).

WTA

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, SAE, 2 788 468 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Martina Trevisanová (ITA, 25.) – PETRA KVITOVÁ (13.) 2:6, 1:6