Pomalejší rozjezd, pak skvělá jízda. Krejčíková zvládla obrat v Dubaji

- Radek Štohl

Barbora Krejčíková (29.) na turnaji kategorie WTA 1000 v Dubaji postoupila do druhého kola dvouhry. Sedmadvacetiletá Češka v prvním zápase na štědře dotovaném podniku nedovolila uspět Rumunce Irině-Camelii Beguové (38.), kterou přehrála po sadách 6:4, 6:2. V boji o osmifinále se může těšit na sedmou nasazenou Darju Kasatkinovou (8.).

Krejčíková v letošní sezoně tolik nezáří. Před turnajem v Dubaji absolvovala čtyři podniky, jen na Australian Open zvládla vyhrát dva a více zápasů. Ani v Melbourne to však neskončilo podle představ, vypadla už v osmifinále.

Následně v Abú Zabí skončila po druhém odehraném zápase, v katarském Dauhá dokonce nezvládla první kolo, ve kterém ji přelstila Veronika Kuděrmetovová (11.).

Pomalejší rozjezd měla také do úvodního kola štědře dotovaného turnaje v Dubaji, ve kterém jí nevyšel nástup proti Rumunce Beguové. Hned v prvním gemu ztratila servis čistou hrou, vzápětí sama nevyužila brejkbol.

Zlom zápasu nastal za stavu 3:4, kdy se Češka dostala ke druhému brejkbolu, ten už využila. Brejk potvrdila, v závěru setu měla na returnu dva setboly v řadě. O ty přišla, třetí šanci však už zužitkovala. Šla do vedení 1:0 na sety.

Úvod druhé sady zastihl Krejčíkovou ve skvělém světle, v úvodních třech gemech ztratila jen čtyři fiftýny, k tomu zapsala třetí brejk v utkání. Na podání už poté neměla žádné komplikace, sama se naopak ještě propracovala ke čtyřem brejkbolům. Využila ten poslední, za stavu 5:2 proměnila třetí mečbol.

Barbora Krejčíková se ve druhém kole utká s Darjou Kasatkinovou, na kterou narazí potřetí v kariéře. Předloni v Cincinnati hladce zvítězila ve dvou setech, zkraje letošního roku prohrála v osmifinále turnaje v Adelaide po sadách 2:6, 5:7.

WTA

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, SAE, 2 788 468 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Irina-Camelia Beguová (ROU, 38.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (29.) 4:6, 2:6