VIDEO: Tweener jako od chlapa! Číňanka oslnila vítězným úderem zády k síti

- Jan Vojkůvka

Že nejlepší a nejúchvatnější tweenery předvádí především mužští tenisté, je věcí známou. I mezi ženami se ale najdou hráčky, které dokázaly tento speciální úder natrénovat dokonale. Jednou z nich je čínská hráčka Čchin-wen Čeng, která na turnaji v Dauhá zahrála vítězný tweener z takřka neřešitelné pozice.

Přestože Čeng utkání s Marií Sakkariovou nakonec prohrála 2:6, 6:3, 3:6, rozhodně byla tou, která v daném klání předvedla nejúžasnější úder. V dlouhé výměně se totiž dostala až k síti, ale těžký volej ve vítězný úder nepřetavila. Naopak Sakkariová zahrála chytrý a šikovný lob, kterým soupeřku od sítě zase odehnala a sama zaujala útočné postavení.

Jenže toto postavení jí bylo k ničemu. Čeng totiž lob soupeřky doběhla a na poslední chvíli dokázala zády k síti vyslat nechytatelný prohoz k pravé lajně. Tento tweener si vysloužil nejen bouřlivý potlesk v samotném Dauhá, ale rovněž pochvalné komentáře na sociálních sítích.

Například Viktoria Azarenková uvedla, že lepší tweener ještě neviděla. A má svým způsobem pravdu. Zatímco mezi muži se podobné údery užívají často, vítězných tweenerů mezi ženami je jako šafránu. A dvacetiletá Čchin-wen Čeng předvedla rozhodně jeden z nejlepších, jaký byl kdy k vidění.