VIDEO: Neuvěřitelná obrana! Ugo Carabelli vystřihl i tweener

- Michal Hladký

Antukový tenis v té nejlepší podobě. Argentinec Camilo Ugo Carabelli (127.) pořádně zabrnkal na nervy Dušanu Lajovičovi (90.), kterého ve famózní výměně překonal skvělou obranou. Vybral několik jasných winnerů, zahrál dokonce tweener. Následně donutil Srba k chybě a mohl si užívat ovace domácího publika.

Dušan Lajovič v osmifinále antukového podniku kategorie ATP Tour 250 v argentinském Buenos Aires přehrál domácího Camila Uga Carabelliho, a to vcelku jednoznačně po setech 6:3 a 6:1. Tedy výsledkově, v utkání bylo k vidění množství shod a Srb se musel na vítězství pořádně nadřít.

Ugo Carabelli totiž dokázal za pomoci domácích fanoušků svému soupeři pořádně zatápět. Skvěle to dokazuje výměna za stavu 2:0 ve druhé sadě, kdy Lajovič podával při výhodě na ukončení gemu.

Místo toho následovala shoda. Argentinec se totiž blýskl dechberoucí obranou, ve které ukázal svůj tenisový um, když vybral několik obtížných míčů, zahrál tweener nebo na síti odolal pokusu o křižný prohoz.

Přestože stav hry srovnal, nakonec o ni přišel. Stejně i o celý zápas, a tak se Dušan Lajovič může těšit na čtvrtfinálový souboj. V něm nastoupí proti dalšímu miláčkovi argentinského publika, Španělovi Carlosu Alcarazovi.