VIDEO: Hrozivý pád v Montpellieru. Zraněnému Humbertovi pomáhal i soupeř

- Marek Bartošík

Smutný závěr mělo utkání prvního kola mezi Ugem Humbertem a Alejandrem Davidovichem Fokinou na halovém turnaji ATP ve francouzském Montpellieru, kde se domácí tenista Humbert po bolestivém pádu zranil. Čtyřiadvacetiletý Francouz se následně kvůli velkým bolestem rozhodl nadějně rozehraný duel skrečovat.

Podobných výměn je v každém zápase spousta. Ugo Humbert odehrál za stavu 6:1, 6:6 a 1:3 v tiebreaku bekhend a honem pelášil na druhou stranu kurtu, aby dostihl úder od španělského soupeře Alejandra Davidoviche Fokiny. Na míček ale těsně nedosáhl a raketou švihl pouze do prázdna.

Poté bohužel ztratil rovnováhu a v rychlosti dopadl na tvrdý povrch kurtu. Ležícímu Humbertovi obratem přispěchal na pomoc Davidovich Fokina, který začal zjišťovat stav svého kolegy. Humbert, jenž byl pohybově výrazně limitován, se sice pokusil v utkání pokračovat, po prohraném tiebreaku ale raději skrečoval.

Humbert se v červnu 2021 nacházel na 25. místě žebříčku ATP, nyní mu ale patří až 85. příčka. O víkendu se stal hrdinou francouzského daviscupového týmu v kvalifikaci proti Maďarům, když pomohl své zemi dvěma singlovými výhrami k postupu na finálový turnaj slavné týmové soutěže.