VIDEO: I takhle se dá proměnit mečbol. Servírující Ital trefil napřímo soupeře

- Marek Bartošík

Tenisový zápas se dá ukončit mnoha způsoby. Jeden z těch výjimečných předvedli tenisté minulý týden na challengeru na Tenerife, kde Ital Matteo Gigante proměnil mečbol tak, že servisem přímo bez odskoku trefil svého španělského soupeře Sergia Martose Gornese. Returnovat měl přitom parťák nebohého Martose Gornese.

Za stavu 6:3, 5:4 a 40:40 měl rozhodující bod určit, zdali semifinálové utkání skončí, nebo bude pokračovat dalším gemem. Levoruký Matteo Gigante zahrál první podání do autu, načež druhým servisem nečekaně „sejmul“ Sergia Martose Gornese, který přitom jen čekal, jak si na returnu povede jeho spoluhráč Marco Bortolotti.

Dvaatřicetiletému Bortolottimu bylo jasné, že utkání tímto smolným incidentem skončilo, což okamžitě hlásil i umpirový sudí. V bezmoci upustil raketu a šel rozhodčímu a soupeřům, kteří se vehementně omlouvali, podat ruku. Martos Gornes, jenž se snažil míčku neúspěšně uhnout, po chvíli vstal a také on pogratuloval soupeřům k vítězství 6:3 a 6:4.

„Po tomhle bylo ticho. Každý na místě byl ohromen,“ vyjádřil se k situaci jeden z účastníků turnaje Sem Verbeek z Nizozemska.

Za povšimnutí stojí i chování podavače míčků na pravé straně záběru, který ve zmatení nabízel míčky Gigantemu. Ten už ale po patrně nejpodivnějším mečbolu svého života žádnou asistenci nepotřeboval.

Celý záznam události naleznete na oficiálním webu ATP, a sice v poslední minutě tohoto videa.