Los WTA Abú Zabí: V hlavní soutěži se představí tři Češky

- Radek Štohl

Minimálně tři české tenistky si zahrají hlavní soutěž v Abú Zabí. Na štědře dotovaném turnaji kategorie WTA 500 nebudou chybět Karolína Plíšková (20.), Marie Bouzková (26.) a Barbora Krejčíková (30.). O místo v elitní společnosti neúspěšně bojovala Tereza Martincová (87.), která skrečovala v prvním kole kvalifikace.

Karolína Plíšková měla původně startovat v kvalifikaci, po odhlášení světové trojky Uns Džábirové se však na zkušenou Češku usmálo štěstí. Místo zrádných bojů se nyní může těšit na první kolo v hlavní soutěži, ve kterém se utká s další bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou (82.).

Tenistky se spolu dosud střetly 11krát. Lepší bilancí vzájemných zápasů disponuje rodačka z Loun, která Muguruzaovou porazila hned devětkrát, naposledy ji udolala na Turnaji mistryň 2021.

Na podniku bude startovat také Barbora Krejčíková, rovněž sedmadvacetiletá tenistka zde před dvěma lety skončila ve druhém kole. Nyní na svoji soupeřku musí počkat, vzejde totiž z kvalifikace.

Třetí jistou českou účastnicí v hlavní soutěži Abú Zabí je Marie Bouzková. Někdejší 24. hráčka žebříčku dvouhry na rozdíl od zkušenějších krajanek startuje na turnaji poprvé.

V úvodu této akce se postaví nevyzpytatelné Beatriz Haddadové Maiové (14.), která na letošním Australian Open dohrála už v úvodním kole. Tenistky se spolu dosud utkaly jednou, loni ve čtvrtfinále mexického turnaje v Monterrey uspěla ve třech setech Brazilka.

O hlavní soutěž usilovala také Tereza Martincová (87.), proti Eleně Gabriele Ruseové (144.) však skrečovala ve druhém setu úvodního kola kvalifikace.

Celý los hlavní soutěže dvouhry je zde.